Igen, tudoooom.... az eredeti brassói sertéshúsból és burgonyából készül. De ez itt most nem. :) Gyorsan kellett valami ebédrevaló, és pulykamellem volt kéznél, ezért abból csináltam meg. És mivel paleo a diétába a burgonya nem fér bele, így helyette zellerhasábokat sütöttem meg, szerintem azzal is isteni. :)
Hozzávalók:
30 dkg pulykamell
1 kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál dijoni mustár
só
frissen őrölt bors
majoránna
cayenne bors (opcionális)
petrezselyemzöld
kacsazsír
1 kisebb fej zeller
zsír a sütéshez
A hagymát apróra vágtam, és a felforrósított kacsazsírra dobtam. A lángot levéve üvegesre pároltam, majd hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát is. Ezzel már épp csak átkevertem, mehetett is bele a vékony csíkokra vágott pulykamell. Fehéredésig pirítottam, közben fűszereztem, a mustárt is beleraktam. Felengedtem egy kevés vízzel, és fedő alatt kb. 20 perc alatt készre pároltam. Ekkor levettem róla a fedőt, és hagytam, hogy az összes víz elpárologjon róla, és zsírjára süljön, közben gyakran megkevertem. A végén adtam hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Közben a zellert megtisztítottam, vékony hasábokra vágtam, és kókuszzsíron aranybarnára sütöttem. A kész húshoz adtam, párszor lazán összekevertem, átforgattam.
Megjegyzés: aki nem szereti a csípőset, az hagyja el belőle a cayenne borsot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése