Nem tudtam kihagyni ezt a címet.. :)) Ahogy készült, az tényleg nem rablóhús, de becsszó, hogy a terv még az volt. :))
Mindent elő is készítettem hozzá, a filézett, kockára vágott csibecombokat bepácoltam, közben összevágtam a zöldségeket is, amit a nyársakra akartam szúrni. De közbejött pár dolog, az ebéd készítése csúszott.. Belegondoltam, hogy még mindent nyársra szúrok, az mennyi időt elvisz, és akkor még annyival később tudunk csak enni... Akkor jött az ötlet: nyársak visszarakva a fiókba, a hozzávalók meg zsupsz, bele egy tepsibe!
Hozzávalók:
1 kg kicsontozott csibecomb
2 kisebb cukkini
4 kisebb batáta
4 fej hagyma
1 db kaliforniai paprika
1 db kaliforniai paprika
0,5 kg laskagomba
olívaolaj
balzsamecet
só, frissen őrölt bors
kakukkfű, bazsalikom, oregánó
cayenne bors
A húst kockára vágtam, fűszereztem, olívaolajjal és balzsamecettel meglocsoltam, és jól összekevertem.. 1 órát hagytam a hűtőben pácolódni. Közben kisebb darabokra vágtam a többi hozzávalót is.
A tepsit vékonyan kizsíroztam libazsírral (el is hagyható), majd beleraktam a húst és a zöldségeket, és az egészet összekevertem. A gombát a végén adtam hozzá, hogy ne törjön nagyon össze. Kapott még az egész egy kis sót és fűszert, majd kevés olívaolajos locsolást.
200 °C-ra előmelegített sütőbe raktam. kb. 1 óra múlva még rákapcsoltam a grillt, és az egészet kicsit megpirítottam, ez kb. 5-10 perc volt. Figyelni kell, hogy ne égjen meg. :)
Nagyon finom lett a végeredmény, a cayenne borstól kicsit pikáns.. És ugye kettő az egyben, mert ehhez már külön köret nem kell.. benne van minden, hús és zöldségek. Azt hiszem, ezt gyakran fogom készíteni, mindkettőnknek nagyon ízlett! :)
Megjegyzés: a hozzávalók tetszés szerint variálhatóak, mehet bele szalonna, kolbász is, vagy egyéb zöldség aszerint, mi van épp kéznél.
2 megjegyzés:
Az idő nagy úr, s ebből eredően micsoda finomságot készítettél. Elképzelhető, hogy én is el fogom készíteni, de csakis így tepsiben. Nagyon gusztusos.
Köszönöm szépen Viki! :)
Próbáld ki, finom, és egyszerű!
Megjegyzés küldése