Nagyon gyorsan elkészíthető étel, bár az igaz, hogy egy kis előkészületet igényel. A legjobb, ha előző este bepácoljuk a csibemellet, de pár óra is elég neki.
Hozzávalók:
0,5 kg csibemell
kb. 1 dl olívaolaj
0,5 citrom leve
1 tk. balzsamecetkrém
1 csapott ek. provence-i fűszerkeverék
(vagy tetszés szerint más fűszerek)
(vagy tetszés szerint más fűszerek)
só (parajdi)
utifűmaghéj
szezámmag
kókuszzsír a sütéshez
Az olívaolajat összekeverjük a citromlével, balzsamecetkrémmel és a fűszerkeverékkel. A sót ne tegyük bele, mert kivonja a húsból a vizet.. csak közvetlenül felhasználás előtt sózzuk a húsokat!
A csibemellet vékonyabb csíkokra vágjuk, és egy éjszakára (vagy pár órára) beletesszük a pácba.
Sütés előtt a húsokat megsózzuk, és útifűmaghéjba forgatjuk. Felforrósított kókuszzsírba tesszük, és pár perc alatt mindkét oldaláról átsütjük. Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Olyan lesz, mintha panír lenne rajta, de nem kell hozzá se liszt, se tojás. :))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése