2015. szeptember 24., csütörtök

Sült pisztráng



A halak közül nagy kedvencünk a pisztráng. Nincs benne sok szálka, nekem ez fontos szempont. Ami tele van szálkával, azt egyszerűen nem tudom rendesen enni, csak piszmogok vele. 
Igyekszem egyre gyakrabban beleilleszteni az étrendünkbe a halakat, hiszen nagyon egészségesek, ráadásul gyorsan elkészíthetőek.
A hagyományos fehér lisztes panír helyett most olyat kapott, ami a paleo diétában is fogyasztható. 


Hozzávalók:

2 db pisztráng
szezámmagliszt
nyílgyökérliszt
só, bors, őrölt pirospaprika
provence-i  fűszerkeverék 

kókuszzsír
olívaolaj



A halakat mossuk meg, és szárítgassuk le. Sózzuk meg kívül, belül. A belsejébe szórhatunk egy csipetnyi fűszerkeveréket is. 
A kétféle lisztet keverjük össze a fűszerekkel , és hempergessük meg benne a halakat. 
Egy hosszúkás edényben-serpenyőben forrósítsunk fele-fele arányban kókuszzsírt és olívaolajat, majd tegyük bele a halakat. Mindkét oldaláról süssük kb. 5-5 percig. Majd a serpenyővel együtt tegyük be a 200 °C-ra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre. Félidőben óvatosan fordítsuk meg. 



Megjegyzés: olyan serpenyőt használjunk, aminek fém nyele van. Ha nincs ilyen, akkor a műanyag részt többszörösen tekerjük be alufóliával. 

Ha nincs kész fűszerkeverékünk,  készítsük el mi. Keverjünk össze szárított bazsalikomot, borsikafüvet, kakukkfüvet, rozmaringot és tárkonyt.  
A fűszerezést persze tetszés szerint variálhatjuk, és a saját ízlésünkhöz igazíthatjuk. :)




Nincsenek megjegyzések: