A halak közül nagy kedvencünk a pisztráng. Nincs benne sok szálka, nekem ez fontos szempont. Ami tele van szálkával, azt egyszerűen nem tudom rendesen enni, csak piszmogok vele.
Igyekszem egyre gyakrabban beleilleszteni az étrendünkbe a halakat, hiszen nagyon egészségesek, ráadásul gyorsan elkészíthetőek.
A hagyományos fehér lisztes panír helyett most olyat kapott, ami a paleo diétában is fogyasztható.
Hozzávalók:
2 db pisztráng
szezámmagliszt
nyílgyökérliszt
só, bors, őrölt pirospaprika
provence-i fűszerkeverék
kókuszzsír
olívaolaj
A halakat mossuk meg, és szárítgassuk le. Sózzuk meg kívül, belül. A belsejébe szórhatunk egy csipetnyi fűszerkeveréket is.
A kétféle lisztet keverjük össze a fűszerekkel , és hempergessük meg benne a halakat.
Egy hosszúkás edényben-serpenyőben forrósítsunk fele-fele arányban kókuszzsírt és olívaolajat, majd tegyük bele a halakat. Mindkét oldaláról süssük kb. 5-5 percig. Majd a serpenyővel együtt tegyük be a 200 °C-ra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre. Félidőben óvatosan fordítsuk meg.
Megjegyzés: olyan serpenyőt használjunk, aminek fém nyele van. Ha nincs ilyen, akkor a műanyag részt többszörösen tekerjük be alufóliával.
Ha nincs kész fűszerkeverékünk, készítsük el mi. Keverjünk össze szárított bazsalikomot, borsikafüvet, kakukkfüvet, rozmaringot és tárkonyt.
A fűszerezést persze tetszés szerint variálhatjuk, és a saját ízlésünkhöz igazíthatjuk. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése