Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2012. február 7., kedd
Fűszeres almakrémleves
Egy villámgyorsan elkészíthető, lélekmelengetően fűszeres leves... A receptjét Somogyi Krisztinának köszönöm. :)
Hozzávalók:
4-5 db alma
1 zacskó vaníliás pudingpor
2 dcl tejszín
2-3 evőkanál barna nádcukor (vagy egyéb édesítő)
1 citrom reszelt héja
1-2 rúd fahéj (lehet őrölt is)
1-2 db csillagánizs (lehet őrölt is)
pár darab szegfűszeg
kb. 2 maréknyi szeletelt mandula
Az almákat meghámoztam, kockára vágtam, és a fűszerekkel ízesített vízben felraktam főni. Nem kell neki sok idő, kb. 10 perc alatt megpuhult. Ekkor a fűszereket kivettem belőle - ezt nagyban megkönnyíti, ha a fűszereket, kiváltképp a szegfűszeget egy teatojásba rakva tesszük bele -, majd az egészet egy merülőmixer segítségével szétturmixoltam. A pudingport csomómentesre kevertem egy kevés víz és a tejszín keverékében, majd a forrásban lévő almás péphez adtam. Folyamatos kevergetés mellett besűrítettem.
A szeletelt mandulát egy száraz serpenyőben megpirítottam, majd ezt raktam bele "levesbetétként".
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Felettébb lájkolom ebben a zimankóban :-)
Igen, szerintem is pont jó ebben a hidegben. :)
Nyáron meg majd esszük ugyanezt jól behűtve, mert úgy is finom. :))
Nagyon szeretem, tetszik a levesbetét is!!! :)
Megjegyzés küldése