Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2012. január 27., péntek
Aszaltszilvás zserbógombóc fahéjas kakaóba forgatva
Nagy kedvencünk a zserbógombóc, de eddig csak aszalt sárgabarackkal készítettem. Aztán miután Anita, a Kávé és Csokoládé blog írója elkészítette aszalt szilvával, azóta motoszkált a fejemben, hogy a legközelebbi alkalommal én is kipróbálom ezt a változatot.
Csoki helyett most fahéjas kakaóba hempergettem, szerintem nagyon jól illik az aszalt szilvához.
Nagyon finom lett így is, csak ajánlani tudom. Gyorsan elkészül, és jó kis gasztroajándék is lehet.:))
Hozzávalók:
15 dkg aszalt szilva
15 dkg darált dió
2 evőkanál porcukor (vagy porxukor-nyírfacukor)
2 evőkanál rum (konyak, whiskey)
2 evőkanál víz
2 evőkanál szilvalekvár
Kb. 2 evőkanál jó minőségű kakaópor és 1 evőkanál őrölt fahéj
Az aszalt szilvát pár órára beáztattam a vízzel elkevert rumba. Majd apróra vágtam, és elkevertem a dióval, cukorral, és hozzáadtam a rumos vizet is, amiben a szilva ázott. Az egészet jól összedolgoztam, és egy kis időre a hűtőbe raktam.
A masszából kisebb golyókat formáztam, és beleforgattam a fahéjjal elkevert kakaóba. 40 darab lett belőle.
Megjegyzés: én a diót nem diódarálón darálom le, hanem a késes aprítómban vágom össze. Így darabosabb marad, nekem így jobban ízlik.
Címkék:
aszalt szilva,
bonbon,
diós,
mazsola,
nyírfacukor,
sütés nélkül,
sütik,
xukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
8 megjegyzés:
Szemi ezek nagyon finomak lehetnek!! Azt hiszem ezt elmentem, mert, ha nem is most de valamikor tuti sort kerítek rá!!!! Ráadásul az aszalt szilvát jobban szeretem mint a sárgabarackot! :)
Köszi Barbi, tényleg finomak. :))
Próbáld ki, az egész max. fél óra alatt kész van, és alig kell hozzá valami.
Jesszusom Szemi, ezt kikérem magamnak! Ide az asztalomra :-DDD
Én is késesben darálom a diót, jobb szeretem, ha nem pépes állagú :-)
Viki, ha lehetne, már küldeném is! :)
Egyébként ez a késes aprító az egyik legjobb, legtöbbet használt konyhai kütyüm. Egy csomó mindenre jó! :)
De jó, éppen most csináltam én is és tettem ki, de még az eredeti változatot, most legalább lesz egy másik változat is, lehet ez még jobban fog fogyni itthon, köszi!
Így is ki kell próbálni! :)
Szemi ! Ez isteni ! - lehet, hogy sorra kerül. Köszi a receptet.
Kolozsgabi, szerintem érdemes kipróbálni. :)
Anita,nekem nagyon ízlik így is! :)
Viki, örülök, ha tetszik! :)
Megjegyzés küldése