2011. december 30., péntek

Gesztenyés bomba



A torta receptjét Gesztenye blogján találtam / hol máshol?? :) /, és rögtön megtetszett. Szeretem az ilyen sütés nélkül, gyorsan elkészíthető sütiket. A gesztenyét meg pláne szeretem. Így sokat nem is gondolkodtam, megcsináltam. Szerintem bombajó lett, ezért (és a formája miatt) nálam a gesztenyés bomba nevet kapta. :)  Geszti, köszi a receptet! :)

 Az eredeti recepten mindössze annyit változtattam,hogy én több tejszínt raktam bele, mert inkább tejszínesebb krémet szerettem volna. Hogy biztosan megálljon szeleteléskor, adtam hozzá zselatint is.

Hozzávalók:

0,5 kg gesztenyemassza
30 dkg hosszúkás babapiskóta
25 dkg mascarpone
3 dcl tejszín
1 zacskó zselatin
rum ízlés szerint
tej
étcsokoládé és olaj a bevonathoz

A gesztenyemasszát elkevertem a mascarponéval és 2 evőkanál rummal. A zselatint elkevertem 1 dcl tejszínben, egy perc keverés után hozzáadtam a többi tejszínt is. Azt a fajta zselatint használtam, amit szinte rögtön a krémhez lehet keverni, nem kell melegíteni. Majd  fokozatosan a tejszínhez adtam a gesztenyés krémet, és alaposan elkvertem.
Egy tálat folpackkal kibéleltem, és kikészítettem a babapiskótákat.
A tejben is elkevertem egy kevés rumot, majd a babaiskótákat belemártottam. Nem szabad eláztatni, elég egy pillanatra belemártani. A tál alját és az oldalát is kiraktam a piskótával, majd beleraktam a krém egy részét. Erre jött ismét egy sor piskóta, majd a krém másik fele, végül piskótával zártam le. A folpackot ráhajtottam, a tálat lefedtem, és egy éjszakára a hűtőbe raktam.

Másnap egy nagyobb tányérra borítottam, a folpackot óvatosan lehúztam róla.
Gőz felett kevés olajjal étcsokit olvastottam, és ráöntöttem. Tejszínhabbal és cukorgyöngyökkel díszíttem.


1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Kívánok Neked Boldog Új Évet!!!