2011. május 22., vasárnap

Kemencében sült kenyérTegnap egy régi álmom vált valóra, végre kipróbálhattam a kenyérsütést egy igazi kemencében is! Egy baráti házaspár hívott meg minket kerti sütögetésre, főzőcskére. A meghívást itt is szeretném megköszönni, nagyon jól éreztük magunkat, egy igazi élmény volt! :)

Készült bográcsban egy isteni gulyás borjúból, de a sláger mégiscsak a kemencés finomságok sora volt.Mire odaértünk, a lepények már épp kisültek, így berakhattuk a kenyereket is a forró kemencébe.
A tésztát még otthon bedagasztottam, és a már megkelt cipókat vittük magunkkal. Szerencsére nem kellett messzire vinni, épp csak a szomszédba. :))

A kemence:Itt már bent a van a két cipó, és még sül egy lepény is...Már szépen pirulnak ...Ilyen lett megvágva. A tésztája egyszerű , öregtésztás fehérkenyér. A héja kicsit vastagabb lett, mint amit a villanysütőmben sütök, de finom, ropogós! Az íze pedig...nos, az egyszerűen tökéletes! :))

Igazi, nagybetűs KENYÉR !


4 megjegyzés:

Bianka írta...

Ez valóban egy álom

Nelli írta...

De szépek lettek!:-)

Gizi írta...

Csodaszépek lettek a kenyerek!!! Eszembe jutott róla, hogy az anyukám milyen finomakat sütött annak idején a kemencébe.:)

Nóra írta...

Gratulálok, csodásan néznek ki!