Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2011. január 4., kedd
Aszalt szilvával töltött csibemell vörösboros aszaltszilva-mártással
Na, ez a cím jó hosszúra sikeredett... :)) De végül is benne van az egész recept. :))
Szilveszterkor ettük ebédre, szerintem nagyon finom volt. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető,alig kell hozzá valami. Mégis egy nem mindennapi ételt tehetünk az asztalra.
Hozzávalók:
4 db csibemell
20 dkg aszalt szilva
0,5 liter vörösbor
fahéjrúd, csillagánizs
só
a panírhoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
Az aszalt szilvát 2-3 órára annyi vörösborba áztattam,ami épp ellepte. Raktam bele csillagánizst és fahéjrudat is.
A csibemelleket folpack alatt óvatosan vékonyra klopfoltam, majd megsóztam. A folpack azért jó, mert így nem trancsírozzuk szét a puha csibemellet.
Mindegyikbe raktam 4-5 szem lecsepegtetett szilvát, feltekertem , és hústűvel összetűztem. Lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgattam, és forró olajban mindkét oldalán kisütöttem.
Amíg sültek, elkészült a szilvamártás is. A borban ázó szilvákhoz öntöttem még vörösbort, és lassú tűzön elkezdtem párolni. Szép lassan elfőtt a bor nagyrésze, ez kb. 10 percig tartott.
Kiszedtem belőle a fahéjat és a csillagánizst, majd botmixerrel pépesítettem.
A hús mellé hosszú szemű basmati rizst főztem, csak sóval és kevés frissen reszelt szerecsendióval fűszereztem.
Nekem nagyon bejött így ez a hármas ízkombináció: a natúr csibemell, a fahéjas szilva és a csipetnyi szerecsendióval ízesített rizs ...nyami!
Megjegyzés: az aszaltszilvát nem muszáj pépesíteni, darabosan is nagyon jó a hús és a rizs mellé.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Szemi!Ez nagyon finom lehetett!Annyira jól néz ki a képeken!El is vittem a recit!:-)Köszi
Bár már ebédeltem, de újra kezdeném :)
Azt kell mondjam: juuuuuuuuuuuuj, de tetszik!!!
Én még éhes vagyok, így kérek belőle! :)))
Sajnos már elfogyott! :)
Legközelebb nem is fogom turmixolni a szilvákat, hanem egészben hagyom...
Nagyon guszta, én is viszem a receptet.:)
Megjegyzés küldése