2011. január 25., kedd

Expressz almafánk - reformosan



Ennek a fánknak a receptjét Szamóca oldalán találtam. Nála van belőle egy hagyományos változat is, és ez a reformos. Én csak ez utóbbi módon készítettem el.
Finom lett, bár azt azért nem állítom, hogy leköröz egy klasszikus szalagos farsangi fánkot. :)
De nagyon jó alternatíva cukorbetegek és diétázók részére, akik kénytelenek mellőzni a cukrot és a finomlisztet. Ráadásul nagyon gyorsan elkészül, nem kell keleszteni.
Ez amolyan összekeverem és kisütöm típusú fánk. Gyors ebédre sem utolsó egy kiadós leves után, vagy ha már nagyon nasiznánk valamit estefelé...

Hozzávalók:

4 közepes alma
10 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt, vagy grahamliszt
10 dkg barna rizsliszt
2 evőkanál xukor /nyírfacukor/
1 mokkáskanál fahéj
0,5 citrom leve
0,5 csomag sütőpor
olaj a sütéshez

Az almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, ha sok a leve , nyomkodjuk ki. Csavarjuk rá a fél citrom levét, és keverjük el a többi hozzávalóval.

Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd kanállal szaggassuk bele a tészát. Mindkét oldaláról pár perc alatt süssük meg.

Diabetikus lekvárt adhatunk mellé.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

Latsia írta...

Amellett, hogy nagyon egészséges finomság, nagyon finom is lehet!:-)

Nézz be hozzám, van nálam valami Neked;-)