2012. augusztus 6., hétfő

Málnás-őszibarackos fagylalt




Igazuk volt a lányoknak. Ha egyszer elkezdi az ember otthon gyártani a fagyit, nincs megállás. :))
Az alapanyagok adottak, most épp rengeteg gyümölcs érik, választani is alig lehet... Nekem most volt itt pár darab jó érett őszibarackom, mellé málnát raktam. Igaz, hogy annak nem most van a szezonja, viszont a fagyasztóban van belőle pár zacskónyival, köszönhetően a nagyon kedves ismerőseinknek, akik minden évben bőségesen ellátnak málnával. :)

Múltkor csak őszibarackból csináltam, az kicsit jegesebb lett, ez most már krémesebb, köszönhetően a mascarponénak, ami belekerült a tejszín mellett. :)

Ez a finomság nem jöhetett volna létre, ha nincs  a Praliné Paradicsom,  és a Dalla Cucina blog. Illetve azok  a bloggerek, akik ezeket írják, és nagyon sokat segítettek. :))
                                                          Köszi-köszi! :)) ♥



Hozzávalók:

4 darab őszibarack
40 dkg fagyasztott málna
25 dkg mascarpone
2 dcl tejszín
2 evőkanál amaretto likőr
cukor ízlés szerint (én xukrot - nyírfacukor - használtam)

A barackot meghámoztam, felkockáztam, és egy mélyebb tálba raktam. Hozzáadtam a fagyasztott málnát, mascarponét, tejszínt, likőrt és a xukrot. Egy botmixerrel szétturmixoltam az egészet.
Bekapcsoltam a lehűtött fagyigépet, beleöntöttem a masszát (ami nem fér bele, azt simán megehetjük-megihatjuk csak úgy :)) ). Kb. 30 perc keverés után lett jó sűrű, és még egy kis időre beraktam a fagyasztóba.
Aztán lehetett gombócolni. :))


3 megjegyzés:

Barbi konyhája írta...

Idén még nem készítettem pedig nincs párja!!! Csodásan néz ki, a csészékről nem is beszélve!!!!! :))

Szemi írta...

Köszönöm, tényleg finom lett! :)
A csészék "örökség", sajnos csak 1-2 darab van mindenből, nincs meg az egész készlet.

Szemi írta...

Köszönöm, nagyon örülök, hogy tetszik! :)