Tegnap végre megvolt a már hetek óta tervezett bográcsozás. A vaddisznócomb már egy ideje a fagyasztóban várt a sorára. Kicsit mindig tartok tőle, ha vadhúsból készítek ételt, mivel ritkán kerül rá sor, nincs túl nagy gyakorlatom benne. Aztán úgy gondoltam,hogy nem csinálok túl nagy faxnit belőle, nagyjából ugyanúgy készült, mint ha marhahúsból lett volna. Mindenki ajánlotta, hogy tegyek bele borókabogyót, hát nem tettem. Nem mintha nem szerettem volna, csak épp nem kaptam. Vettem egy vadhúshoz való fűszerkeveréket, aztán miután otthon elolvastam, hogy mi minden van benne, inkább mégsem raktam hozzá. A fűszerek nagyrésze így is benne volt, az ízfokozóra meg úgy gondoltam, hogy nem lesz semmi szükség, remélhetőleg anélkül is ehető lesz. :)
Viszont találtam a youtube-on egy olyan elkészítési módját a bográcsgulyásnak, amit én még nem próbáltam. Bár ott igazából nem gulyás, hanem pörkölt készült, de végül ugyanúgy csináltam, csak kicsit hosszabb lével. Mi mindig először meg szoktuk pirítani kicsit a hagymát a zsíron, majd erre jött a hús, fűszerek, stb. Itt viszont mindent egymásra kellett rétegezni előre, és egyben megpárolni.
Amiben ettől eltértem az az volt, hogy én előtte bepácoltam a húst két napra, úgy gondoltam,hogy az nem árthat neki. :)
Hozzávalók:
2,2 kg vaddisznócomb
a páchoz:
2 dcl száraz vörösbor /nálam most Egri Bikavér/
2 dcl olaj
1 karikára vágott hagyma
3 db felaprított fokhagyma
borsikafű, kakukkfű, majoranna
babérlevél, szemes bors, szegfűbors
A húst megtisztítottam a hártyáktól és az inaktól, majd kisebb kockákra vágtam. A pác hozzávalóit összekevertem, és beleraktam a húst. Egy nagyobb jénai tálba raktam, aminek volt teteje is, és beraktam a hűtőbe. Két nap és éjjel pácolódott, közben néha átforgattam, hogy mindenhol egyenletesen átjárják az ízek a húst.
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| |
8 megjegyzés:
Hú, ettől a látványtól most nagyon megéheztem! Imádom a vaddisznóhúst! Megyek is vacsizni... :)
Ildikó, ez nagyon jó, biztos finom volt!
Pixie, tényleg igazán finom lett, a vaddisznóhús sovány, de ízletes.
Éva, az volt, és nekem nagyon bejött ez az elkészítési mód. Nem kell külön pirítgatni a hagymát, vigyázni,hogy ne égjen le... Minden egymásra pakolódik, a végeredmény pedig tökéletes! :)
Micsoda íze lehet
Hú, de étvágygerjesztő ez a vaddisznó gulyás!!. Biztosan nagyon finom volt. Ki fogom próbálni, ha sikerül vaddisznóhúst szereznem.
Nagyon-nagyon guszta!!! Bográcsban főzve isteni finom lehetett. Most jó nagyokat nyelek.:))
Én is mindig így készítem össze a bográcsba valókat, szépen egymás tetejére.
Jaj, hát ott van a kis tündérbogár! Gondoltam átjövök megnézni, van-e fotó róla, erre ez vár. :D
Gyönyörű kutyus!!!
Várja ezt a finomságot... :)
Csodásan néz ki a pörkölt.
Finom biztos, megkóstolnám szívesen!
Megjegyzés küldése