Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2011. július 4., hétfő
Csibecombok zöldségágyon
A vasárnapunk ismét sűrű volt, ezért valami olyat akartam ebédre készíteni, ami hamar elkészül. Nekem rögtön benne volt a köret is, de férj azért kapott mellé egy kis rizst is. :))
A hozzávalók mennyiségét mindenki kedve szerint adagolja, én is abból készítettem, ami épp volt otthon.
Hozzávalók:
4 csibecomb
3 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
3 szem krumpli
3 zöldpaprika
1 nagyobb cukkini
só, őrölt bors,
kakukkfű, oregánó
csombor, őrölt pirospaprika
olívaolaj
A hagymát, fokhagymát, cukkinit meghámoztam. A cukkinit csak azért, mert nagyobb volt, a kisebbeket héjastul szoktam felhasználni. A hagymát gerezdekre vágtam, a fokhagymát felaprítottam. A megtiszított cukkini félbevágtam, magját kikapartam, majd hasábokra vágtam.
A paprikát is hosszúkásra , a krumplit pedig negyedekre vágtam. Az összeset egy jénai tálba raktam, sóztam,borsoztam, kakukkfűvel és oregánóval ízesítettem, majd egy kevés olivaolajjal meglocsoltam, és az egészet összeforgattam.
Hát nem gyönyörűségesen zöld színe van? :))
A csibecombokat befűszereztem. Erre használhatunk kész keveréket, de én általában magam keverem össze. Egy kevés olajba raktam a zöldségekre is kerülő fűszerekből, plusz egy kevés őrölt pirospaprikát és csombort is. Elkevertem, majd ezzel kentem be a combokat, és a zöldségekre fektettem.
200 °C-ra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve 1 órán keresztül pároltam. Vizet nem kell alá önteni, bőven elég, ami a zöldségekből kifől. Mikor levettem az alufóliát, a levéből kicsit leöntöttem, és még kb. 15 percig tovább pirítottam, hogy a bőr jó ropogósra süljön.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Tényleg szép zöld! Nálam is a csirke és a zöld vendégeskedett a hétvégén.
remek párosítás
Nagyon szuper. Mostanában mi is elég sok zöldséget iktattunk be az étrendbe. Guszta és kívánatos :)
Csodás! Hasonlót én is szoktam készíteni, nagyon szeretjük. Milyen gyönyörű pirosra sültek azok a csirkecombok... :)
Szia Szemi! Gyere, látogass el a blogra, és ha van kedved, játssz velem! :)
Megjegyzés küldése