Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2011. január 4., kedd
Sajtkrémmel töltött kosárkák
Ez a sós is szilveszterre készült, méghozzá azért, mert el kellett használnom 0,5 kg mascarponét. Még karácsony előtt vettem, tortakrémet szerettem volna belőle csinálni. De akkor elmaradt, viszont muszáj volt elhasználni, mert vészesen közeledett a szavatossági ideje.
Így a feléből ez készült, a másik feléből pedig édesség, majd hozom annak is a receptjét. :)
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta /0,5 kg/
20 dkg mascarpone
3 evőkanál tejföl
5 dkg füstölt sajt
5 dkg húsos füstölt szalonna
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors, csipetnyi kakukkfű
A leveles tésztát vékonyra nyújtottam, és 8x8 cm-es kockákra vágtam. Beleraktam egy muffinsütő mélyedéseibe úgy, hogy a csücskei túllógjanak a peremén.
A szalonnát apró kockára vágtam , megpirítottam, és hagytam kihűlni.Közben összekevertem a tejfölt, mascarponét, az egész tojást és a reszelt sajtot. Frissen őrölt borssal és csipetnyi kakukkfűvel ízesítettem, majd beleraktam a kihűlt szalonnát is, és az apróra reszelt fokhagymát. Sót ízlés szerint rakjunk bele, mindenesetre bánjunk vele csínján, mert a füstölt sajt és a szalonna is sós.
Ezzel a masszával megtöltöttem a tésztakosárkákat. A lehulló szélekből kis csillagokat szaggatam ki, és a tetejére raktam. Megkentem pici tojással, szórtam rá szezámmagot.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütöttem. Várjuk meg, míg langyosra hűl, így könnyebben kijön a formából. Nekem 16 darab lett ebből az adagból.
Tipp: úgy tudunk megfelelő méretű tésztákat vágni, hogy először egy szalvétából vágunk ki egy kockát, és azt belepróbáljuk a muffinsütő mélyedésébe. Ilyenkor még tudunk rajta igazítani, és ha jó, akkor eszerint vágjuk méretre a tésztát.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
10 megjegyzés:
Nagyszerű ötlet!
Szuperül néz ki!
Jó, hogy késő este van:-))
Fantasztikusan guszta
Fantasztikus! Képzelem az illatfelhőt :-)
És mennyire gyönyörű!!!
Bonbon mánia, a késő este után jön a reggel! :))
Bianka, köszi!
Viki, tényleg volt illat is, íz is! :)
Guszták!
Nagggyon tetszik az ötlet!
Nagyon guszta!! Én is csináltam már hasonló töltelékkel és valóban nagyon finom.:)
Annyira szép és micsoda ötlet! Szerintem sokunknak marad meg krémsajt a hűtőben és íme a felhasználhatóságra egy kíváló ötlet! Köszönet érte!:-)
hűű, nagyon jó!
Ottis, Erinacea, köszi!
Gizi, a tölteléket mindenki kedvére igazíthatja, fűszerezheti. :)
Latsia, örülök, hogy tetszik.
Ciripbogár, köszi! :)
Megjegyzés küldése