Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2010. február 5., péntek
Parmezános hal chilis kukoricával
Rögtön előre kell bocsátanom,hogy én ennyire finomat már rég nem ettem!Nagyon összetalálkozott az ízlésemmel.
Pedig a receptjét már legalább egy éve , hogy feljegyeztem magamnak. Az Nlc egyik főzős topikjára Sziszi rakta fel. De ahányszor eszembe jutott,hogy meg kéne csinálni,valamelyik hozzávaló mindig hiányzott. Most végre együtt volt hozzá minden. Csak most meg a bátorságom ment el picit... mit lesz,ha mégsem fog ízleni? Ezért a hal nagyobbik részét hagyományos módon kirántottam, csak egy nagyobb szeletet készítettem el ezen a módon. Ez nagy hiba volt! Legközelebb az egészet így fogom csinálni.
Az eredeti recepten csak nagyon picit módosítottam , és köretnek rizst készítettem az általa írt burgonya helyett.
Hozzávalók:
0,5 kg pangasius filé /másfajta hal is megfelel/
15-20 dkg parmezán sajt
1 doboz csemege kukorica /425 ml/
1 tojás
1,5 dcl tejszín
liszt
só, őrölt színes borskeverék,
kakukkfű, csipet pirospaprika
1 chili paprika
olívaolaj
1 evőkanálnyi vaj
A filéket mossuk meg, és töröljük szárazra. Sózzuk és szórjuk meg egy leheletnyi frissen őrölt színes borskeverékkel. A halszeleteket mártsuk először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a reszelt parmezánba. Kevés olívaolajban óvatosan süssük ki.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a levétől lecsepegtetett kukoricát.Sózzuk,borsozzuk, pár pecig kevergetve pároljuk,míg levet nem enged. Ekkor lehúzzuk a tűzről, hozzáadunk egy fél összevágott chilipaprikát, és csipetnyi őrölt pirospaprikát. Visszarakjuk a tűzre, adunk hozzá egy mokkáskanálnyi szárított kakukkfüvet, 1-2 percig ezzel is pároljuk. Majd hozzáadunk kb. két maréknyi reszelt parmezánt és felöntjük a tejszínnel. 2-3 perc alatt kevergetve összefőzzük.
A parmezános kukoricát még melegen a halra szedjük. Adhatunk mellé párolt rizst vagy sült krumplit is.
A hal, a parmezán és a csípős kukorica remekül kiegészíti egymást.
Ha csak tehetjük, kínáljunk mellé száraz fehér bort.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése