2010. február 14., vasárnap

Gulyásleves



Hozzávalók:

60 dkg sertéscomb vagy lapocka
1 kg burgonya
4-5 sárgarépa
2-3 gyökérzöldség
1 fej hagyma
2-3 zellerszár /vagy egy darab zeller/
só, szemes fekete bors,
2 szem szegfűbors
2 kiskanálnyi pirospaprika
olaj vagy zsír

A húst vágjuk kisebb kockákra. A zöldségeket tisztítsuk meg, vágjuk nagyobb darabokra.
A zellert ne hagyjuk ki,nagyon jó íze lesz tőle.



Egy nagyobb lábasban forrósítsuk fel a zsírt vagy az olajat, tegyük rá az apróra vágott hagymát, és kevergetve pirítsuk üvegesre. Dobjuk rá a húst, és néha megkeverve pirítsuk amíg kifehéredik. Ekkor szórjuk rá a pirospaprikát, keverjük át, majd öntsük fel annyi vízzel,amennyi ellepi a húst.Ha szeretjük a pikáns ételeket, tehetünk bele kevés csípős paprikát, vagy csípős pirosaranyat.
Sózzuk meg, rakjuk bele a kétféle borsot, majd adjuk hozzá a zöldségféléket.

Fedő alatt kb. 1 óra alatt megfő a hús. Ekkor adjuk hozzá a felkockázott burgonyát, öntsük fel ismét vízzel.Bőven legyen a víz, mert fővés közben a krumpli megszívja magát.
Ha a krumpli is megpuhult, kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsük még sóval.

Friss kenyérrel tálalva az igazi.

Nincsenek megjegyzések: