2011. április 20., szerda

Húsvéti ajánlat - játék



Barbi és M@rti invitált ebbe húsvéti receptajánló - játékba. Nagyon megörültem neki, mert egyébként is terveztem valami hasonló bejegyzést írni, hát tessék,itt az alkalom! :)

A játék lényege, hogy egy bejegyzést kell írni "Húsvéti ajánlat - játék" címmel, 5-10 ételt ajánlani a húsvéti ünnepre való tekintettel. Csak olyan ételek szerepelhetnek az ajánlatban, amik már fent vannak a blogon.
Ha megkapod a játékot, tovább kell küldeni 10 bloggernek. Viszont nem muszáj megvárni,hogy valaki megkapja, anélkül is bárki elviheti és közzéteheti a saját ájánlatát.

Akiknek én továbbküldeném: Jade, Nóra, Terike, Belly, Vica,Garffyka. Bár nincs meg a tizes létszám, de látom,hogy már nagyon sokan megkapták és megírták. Aki nem, az csatlakozzon bátran! :))

Na, akkor lássuk az én ajánlatomat.

Előnek egy kerek fonott kalácsot ajánlok, ami úgy gondolom, hogy nem hiányozhat egyetlen húsvéti asztalról sem. A tésztája finom, foszlós, és a közepét díszíthetjük hímes tojásokkal. A kép fent látható róla.

Kicsit pepecselősebb ugyan az elkészítése, de garantált a siker, ha a kelt tésztából bárányt formázunk, és a húsvéti bárányt így rakjuk az asztalra. :)



A pénteki böjti napra is megfelel ez a vöröslencse leves. Gyorsan elkészül és finom.



A húsvéti asztalra inkább hidegtál jellegű ételeket ajánlok most. Ezek előre elkészíthetőek, így az ünnep már igazán csak a pihenésről szólhat. Előételnek is kitűnő egy ropogós bagett kíséretében a hideg töltött paprika.



A másik, már húsosabb étel, a márványcsirke, szintén nagyon jól mutat a hidegtálon.



Kétféle hideg, majonézes salátát készítenék ezek mellé, mindkettő nagy kedvencünk. Az egyik a mimóza saláta,



a másik pedig egy majonézes, sajtos kukoricasaláta.



Desszertnek egy nagyon finom sütit, a kókuszos kinder pingvint ajánlok.



Hogy az innivalónak legyen mire csúsznia, ezért süssünk krumplis pogácsát. A tésztája a krumplitól sokáig puha marad, ezért bátran elkészíthetjük előző nap is.



A locsolóknak pedig adjunk hímes tojást, amit mézeskalácsból készíthetünk el.

Az alkalmat megragadva szeretnék kellemes húsvéti ünnepeket kívánni minden kedves olvasómnakés bloggertársamnak!

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon jó kis összefoglaló

Nóra írta...

Köszönöm az invitálást, máris körülnézek a korábban feltett receptjeim között. :-)

M@rti írta...

Nagggyon jó a bárányka! Még lehet, hogy ezt csinálom (bár kakaós kalácsot rendelt Apósom, és azt nehéz lenne ilyen formában elkészíteni.)A tojásaid meg gyönyörűek!

Nikkancs írta...

Kedves Szemi!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Neked és családodnak! :)
Nikkancs