Egyik kedvenc zöldségem a cukkini, nagyon gyakran használom. Szerencse, hogy már egész évben kapható! :))
Most tócsni készült belőle egy kis répa hozzáadásával. Kitűnő reggelire és vacsorára is. Változatosan fűszerezhető, semleges ízéhez minden jól illik.
Most tócsni készült belőle egy kis répa hozzáadásával. Kitűnő reggelire és vacsorára is. Változatosan fűszerezhető, semleges ízéhez minden jól illik.
Hozzávalók
1 db közepes cukkini (kb. 40 dkg)
1 db nagyobb sárgarépa (kb. 15 dkg)
1 db nagyobb sárgarépa (kb. 15 dkg)
2 kisebb tojás
1 evőkanál útifűmaghéj
2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt négyszínű borskeverék
só
kakukkfű
oregánó
zsiradék a sütéshez
A cukkinit vékonyra reszeltem, besóztam, és kicsit állni hagytam, hogy kiengedje a levét. Kinyomkodtam, hozzá adtam a szintén vékonyra reszelt répát és a fokhagymát. Fűszereztem, beleraktam a tojásokat, jól elkevertem. A végén adtam hozzá az útifűmaghéjat. Ez azért kellett, hogy felszívja a felesleges nedvességet, és összetartsa a zöldségeket. Próbáltam nélküle is, de nekem úgy szétesett.
Felforrósított kacsazsírba evőkanálnyi adagokat raktam, szétlapítottam. Mindkét oldalán aranyszínűre sütöttem. Óvatosan, két lapát segítségével fordítsuk meg.
2 megjegyzés:
Szeretem, nagyon!
Én is! :) És örülök, hogy végre liszt kihagyásával is sikerült finomat készítenem. :)
Megjegyzés küldése