A receptet még tavaly találtam meg a Kifőztük egyik számában, és elmentettem magamnak. Akkor még nem paleoztam, de határozottan tetszett.. Most sort kerítettem rá, és pontosan olyan finom lett, mint ahogy vártam. :) Nem sok mindent változtattam rajta, inkább csak a fűszerezés lett picit más.. de ezt mindenki a saját ízléséhez igazíthatja.
Hozzávalók:
70 dkg darált disznóhús (nekem most karaj)
4 db közepes méretű batáta (édesburgonya)
1 konzerv hámozott, darabolt paradicsom
2 kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
kakukkfű, bazsalikom, oregánó
kevés őrölt pirospaprika (elhagyható)
petrezselyemzöld
kb. 1-1 evőkanál disznózsír és kókuszolaj
A zsiradékot felforrósítottam , először az apróra vágott hagymát, majd a fokhagymát dobtam rá. Rövid dinsztelés után (vigyázni kell, a fokhagyma hamar megég) , hozzáadtam a darált húst. Folyamatosan kevergetve fehéredésig pirítottam. Sóztam, borsoztam, kakukkfűvel és oregánóval ízesítettem. Megszórtam az őrölt pirospaprikával, és kevés vízzel felengedtem. Fedő alatt pároltam, kb. 20 percig. Ekkor hozzáadtam a paradicsom konzervet, amiben előtte szétturmixoltam pár levél bazsalikomot (ha van, használhatunk friss paradicsomot) , és fedő nélkül pirítottam tovább, így elfőtt belőle a felesleges víz is.
Közben a batátát héjában megfőztem, majd villával széttörtem. Apróra vágott petrezselyemzöldet kevertem hozzá, sóval ízesítettem.
A közben elkészült darált húst egy tűzálló tál aljába simítottam, ráraktam a batáta pürét. 200 °C-on addig sütöttem, míg a teteje megpirult.
Megjegyzés:
Mikor megfőtt a batáta, leöntöttem róla a forró vizet, és hideget engedtem rá. Majd fogtam, és keresztben ketté vágtam, és a csúcsánál fogva könnyen ki lehetett egészben csúsztatni a héjból. :)
Mikor megfőtt a batáta, leöntöttem róla a forró vizet, és hideget engedtem rá. Majd fogtam, és keresztben ketté vágtam, és a csúcsánál fogva könnyen ki lehetett egészben csúsztatni a héjból. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése