Múlt héten egy kedves ismerősünknél jártunk, és nála ettünk ilyet. Annyira ízlett, hogy rá két napra én is elkészítettem itthon.
A recept a Kepi Táska blog írójától van , ahová érdemes benézni a sok szépség miatt amit készít.. :)
Hozzávalók:
2 db nagyobb csibemell
kb. 30 dkg reszelt sajt
2 dcl tejszín
kevés barnarizsliszt
/vagy egyszerű búza finomliszt/
2 egész tojás
só, frissen őrölt bors
kevés vaj
Egy hőálló tálat vékonyan kivajaztam. A csibemelleket először "lapjában" 2 részre vágtam, majd még további 2-3 darabra. Sóztam, borsoztam, majd először rizslisztbe, utána a felvert tojásba, végül a reszelt sajtba forgattam. Sűrűn egymás mellé raktam a kivajazott tálba. Ráöntöttem a tejszínt, majd alufóliával letakarva, 200 °C-ra előmelegített sütőben megsütöttem.
Kb. 40 perc volt a fólia alatt, majd további 10-15 perc anékül, így szép pirosra sült.
Megjegyzés: legközelebb kicsontozott csibecombból fogom elkészíteni, szerintem úgy még finomabb lesz. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése