Már tavaly is egy csomó receptet találtam Thrininél céklából, aztán idén ismét... Én is szeretem, de eddig csak savanyúság formájában fogyasztottam.
Viszont az idén először ültettem is a kertbe, gondoltam, hogy ha kéznél van, talán hamarább kipróbálok belőle én is 1-2 dolgot. Ma jött el az ideje, a grillezett csibemellhez köretként sült céklát készítettem. Kár volt ennyi ideig várni, isteni lett! Ezentúl egész biztos gyakran fogom ezt készíteni, és bátrabban kipróbálok majd újabb dolgokat is belőle.
Hozzávalók:
4-5 db közepes méretű cékla
1 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál olívaolaj
tengeri só
frissen őrölt 4 színű borskeverék
kakukkfű
A céklát megtisztítottam, meghámoztam, kisebb darabokra vágtam , és egy hőálló tálba raktam. Az olajban elkevertem a balzsamecetet és a borsot, kakukkfüvet. A céklát megsóztam, ráöntöttem a fűszerezett olajat, és lefedve 200 °C-ra előmelegített sütőbe toltam. 1,5 óra sütés után a tetejét levettem, rákapcsoltam a grillt, és még 5-10 percig tovább sütöttem. Rögtön tálaltam.
A grillezett csibemell receptje ide kattintva megtalálható.
6 megjegyzés:
Én még soha sem ettem sült céklát, de nagyon jól néz ki, s micsoda vitaminbomba. No egyszer ki fogom próbálni.
Viki, csak ajánlani tudom, nagyon finom! Nekem sokkal jobban bejött ez a változat, mint a savanyúnak elrakott, pedig azt is szeretem. :)
Nálunk nagy kedvenc a sült cékla, most szívesen megkóstoltam volna ezt a finomságot. Imádom a céklás ételeket, süteményeket.:)
Legközelebb sütibe is kipróbálom, majd dörülnézek nálad. Biztos találok pár finomságot. :))
Sütve még nem készítettem, de nagyon meggyőző. A grillezett csirkével hmm... :)))
Petra,tényleg nagyon jó volt együtt!
Megjegyzés küldése