2015. november 18., szerda

Pikáns csirkemell kínai zöldséggel


A szokásos.. időhiány, mint mindig.. ismét valami gyorsan elkészülő ebédre való kellene.. Adott egy darab csibemell.. ötlet sehol.. De miközben felcsíkoztam a húst, kitaláltam, hogyan tovább. :)

Hozzávalók:

1 db csibemell
20 dkg fagyasztott kínai zöldségkeverék
0,5 dl cocomas
só, frissen őrölt bors
kakukkfű, kapor (szárított)
cayenne bors
kókuszzsír




Egy serpenyőben felhevítettem a zsírt, majd rádobtam a csíkokra vágott húst. Fehéredésig pirítottam, közben sóztam, borsoztam. Legszívesebben a frissen őrölt négyszínű borskeveréket használom ilyesmire. Hozzáadtam a fagyasztott zöldségkeveréket, és ezt is átpirítottam. Közben tovább fűszereztem a kakukkfűvel, kaporral, és a cayenne borsot sem sajnáltam belőle, valami igazán pikánsat szerettem volna. 
Kb. 0,5 dl cocomast, és kb. 1 dl vizet öntöttem bele. Mire a folyadék elpárolgott, el is készült. 

Sült zellerhasábokkal tálaltam.



2 megjegyzés:

Viktória Irázi írta...

Az a csirkemell is csodalatos, na de a tanyerjaid? Hat, gyonyoruek.

Szemi írta...

Köszönöm Viki, én is nagyon szeretem őket. :)