2013. április 3., szerda

Hideg sárgarépa saláta




A húsvéti hidegtálhoz kerestem saláta recepteket a neten, és akkor találtam erre a répasalátára a Kifőztük újságban. A receptet Szepy írta be. Gondoltam , ha húsvét, akkor nyúl, így igazán aktuális a répa.. :) Mondjuk ha tudtam volna, hogy havazás lesz , és a lányokat locsolás helyett a hóban mosdatják, és sehol egy nyúl.. :D

Nagyon finom, a recepten nem változtattam, csak annyit, hogy a sima olíva olaj helyett narancsos ízesítésűt használtam.  Még tavaly vettem, ha jól emlékszem, akkor a Lidl-ben.. Múltkor a zellersalátámra is az került, csak az olyan gyorsan elfogyott,hogy még fotó sem lett róla. De majd bepótolom, mert nagyon finom volt, így tuti, hogy nemsokára újra csinálok egy adagot. :)

Hozzávalók:

3-5 db sárgarépa
1 csokor petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt négyszínű borskeverék
kb. 3 evőkanál narancsos olívaolaj


A répákat megtisztítottam, és nagyjából fél centis karikákra vágtam. Forrásban lévő vízbe raktam , sót adtam hozzá, és kb. 3 percig főztem.
Közben az olívaolajban elkevertem az apróra reszelt fokhagymát, sót, borsot, és a felaprózott petrezselyemzöldet.  A répát leszűrtem, és az olajos szósszal elkevertem. Pár óra hűtés jót tesz neki, az ízek összeérnek közben. 
Hidegen tesszük az asztalra is.






2 megjegyzés:

Zorka111 írta...

Nagyon jónak tűnik! Köszi a receptet.

Szemi írta...

Köszönöm! Remélem, ízleni fog. :)