2012. szeptember 23., vasárnap

Túrós pite



Egy ezeréves recept, amit még anyutól tanultam.. A tésztája ugyanaz, mint az almás pitéé, csak ez túróval van töltve. Nagyon szeretjük, valahogy mégis elég ritkán készítem.. Most vendégek jöttek, és eszembe jutott. Gyorsan elkészíthető, és ha marad belőle másnapra, akkor is ugyanolyan finom lesz. :)

Hozzávalók:

0,5 kg rétesliszt
1 sütőpár
10 dkg disznózsír
1 tojás
1 tejszín (esetleg tejföl)
5 dkg cukor

80 dkg túró
3 tojás
2 vaníliás cukor
+cukor ízlés szerint
1 nagyobb citrom reszelt héja

20 dkg étcsoki
1 kanál vaj vagy olaj




A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk. Egy tepsit -30x35 cm- sütőpapírral kibélelünk (vagy vajjal vékonyan kikenjük, majd liszttel megszórjuk).  A tésztát a megfelelő méretre nyújtjuk, az egyiket a sodrófa segítségével a tepsibe helyzzük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a tésztára simítjuk. Erre jön a második kinyújtott tészta. Villával megszurkáljuk, így nem fog felpúposodni.
175 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Hagyjuk kihűlni, majd csokimázzal megkenjük. Ha megdermedt, szeletelhetjük.

Megjegyzés: én a tejszínt jobban szeretem a tésztához, mivel édesebb,de sosem teljesen frisset használok. Természetesen még szavatossági időn belül legyen :)).



Nincsenek megjegyzések: