2010. június 15., kedd

Héjában sült újkrumpli



Az egyik kedvenc köretem a héjában sült újkrumpli. Gyorsan elkészül, és az íze valami mennyei!

Az újkrumplit jó alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe, a nagyobbakat 4 részre.
Rakjuk héjával lefelé egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Én mindig teszek alá sütőpapírt, így nem ég le a krumpli a tepsire, és nem utolsósorban nem kell mosogatni sem... :))



Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. a A krumplikat sózzuk meg, én megszórtam még egy kevés készen kapható sült krumpli fűszerkeverékkel is. Ez persze el is hagyható, de szeretjük az ízét. Használhatunk más fűszert is ízlés szerint, de nem érdemes túlvariálni, a só is tökéletesen elég. Csurgassunk rá egy kevés olívaolajt. Nem kell sok, pár csepp menjen mindegyikre, aztán már rakhatjuk is a sütőbe.

Kb. 40 perc alatt készre sülnek, de ez sütőnként változó. Nézzük meg gyakrabban, amikor ilyen szép aranybarnára pirulnak, akkor van kész.
Tálalhatjuk bármilyen hús mellé köretnek, de önmagában is nagyon finom, egy kis savanyúsággal, és valami mártogatós szósszal.

Nincsenek megjegyzések: