
Az eredeti recept Francia almatorta volt, az NLc fórumra Pűcske írta be.Nekem akkor nagyon sok érett körtém volt itthon, így azzal készítettem el.
Hozzávalók (28cm-es tortaformához)
4 db szép nagy körte
15 dkg finom barnacukor
12 dkg kristálycukor
15 dkg liszt
4 tojás
5 dkg vaj
1 kk sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
csipetnyi só, őrölt fahéj ízlés szerint.
Elkészítés:
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral.Beleszórjuk a barnacukrot, majd rátesszük a szeletekre vágott körtét. Ezt megszórjuk egy kis fahéjjal.
Az egész tojásokat géppel habosra keverjük a cukrokkal és a csipet sóval. A lisztet összekeverjük a sütőporral, citromhéjjal, beletesszük a cukros tojásba, majd hozzáadjuk az olvasztott, kihűlt vajat.
Ezt a masszát rááöntjük a körteszeletekre.
175 fokon, kb. 35-40 perc alatt megsül.
Langyosan tálra borítjuk és ha már érezni, hogy a karamellréteg is kihűlt, lehúzzuk a sütőpapírt róla.
Lehet vaníliaöntettel is kínálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése