A fb-on, az egyik paleos csoportban találtam ennek a karfiol puffancsnak a receptjét ( Csóka Bernadett írta be oda). Kicsit változtattam rajta, ahhoz igazítottam, ami nekem volt itthon.
Hozzávalók:
1 fej karfiol
5 ek gari dara
3 ek bambuszrost liszt
3 ek manióka liszt
2 egész tojás
só
frissen őrölt 4 színű bors
frissen reszelt szerecsendió
útifűmaghéj
kókuszzsír
A karfiolt puhára pároltam, leszűrtem, és kicsit hűlni hagytam. Villával összetörtem, majd fűszereztem, és beleraktam a tojásokat, liszteket. Az egészet alaposan összekevertem, és 15 percig pihentettem, hogy a gari és a bambuszrost felszívja a nedvességet.
Kisebb golyókat formáztam belőle, majd útifűmagéjba forgattam, és közepesen forró kókuszzsíron kisütöttem.
Kisebb golyókat formáztam belőle, majd útifűmagéjba forgattam, és közepesen forró kókuszzsíron kisütöttem.
Papírtörlőre szedtem, hogy a felesleges zsírt leitassam róla.
Ehetjük főételként, de akár hús körete is lehet. Hidegen is finom.
Megjegyzés:
Gari dara helyett használhatunk útifűmaghéjat is, az eredeti receptben is az volt. Nekem csak kevés volt most itthon, ezért csak panírozásra használtam, és egyébként is jobban szeretem a gari darát.
Gari dara helyett használhatunk útifűmaghéjat is, az eredeti receptben is az volt. Nekem csak kevés volt most itthon, ezért csak panírozásra használtam, és egyébként is jobban szeretem a gari darát.
A liszteket is variálhatjuk, mehet bele szezámmagliszt, vagy bármi egyéb paleo liszt.