Már többször belefutottam különböző helyeken a sült zellerbe, de aztán valahogy mindig elmaradt az elkészítése.
Pedig a sült cékla is nagy kedvenc, és annál is megtapasztaltam, hogy mennyire más a zöldségek íze sütve, mint párolva vagy főzve. Most utoljára Dalla cucina per te oldalán jött nekem szembe, és úgy döntöttem, hogy itt az ideje, hogy megcsináljam. Ebédre csirkét sütöttem, pont jól jött köretnek. Kiválóan helyettesíthető vele a sült krumpli, és tényleg nagyon-nagyon finom! Ráadásul sokkal diétásabb is, és extra gyorsan elkészül, mindössze 15 perc kell neki.
Van még valaki, aki ezek után nem akarja kipróbálni? :))
Hozzávalók:
1 nagyobb zellergumó
kevés olívaolaj
fűszerezés ízlés szerint, nekem most:
himalája só
4 színű frissen őrölt borskeverék
szárított kakukkfű
A zellert megpucoltam, karikára, majd vékony hasábokra vágtam. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe raktam, sóztam, fűszereztem, kevés olívaolajjal meglocsoltam. Kézzel kicsit összeforgattam, hogy mindenhol egyformán fűszeres és olajos legyen.
180 °C-ra előmelegített sütőbe toltam, és 15 perc alatt készre sütöttem. Nem kell letakarni!