Igazuk volt a lányoknak. Ha egyszer elkezdi az ember otthon gyártani a fagyit, nincs megállás. :))
Az alapanyagok adottak, most épp rengeteg gyümölcs érik, választani is alig lehet... Nekem most volt itt pár darab jó érett őszibarackom, mellé málnát raktam. Igaz, hogy annak nem most van a szezonja, viszont a fagyasztóban van belőle pár zacskónyival, köszönhetően a nagyon kedves ismerőseinknek, akik minden évben bőségesen ellátnak málnával. :)
Múltkor csak őszibarackból csináltam, az kicsit jegesebb lett, ez most már krémesebb, köszönhetően a mascarponénak, ami belekerült a tejszín mellett. :)
Ez a finomság nem jöhetett volna létre, ha nincs a Praliné Paradicsom, és a Dalla Cucina blog. Illetve azok a bloggerek, akik ezeket írják, és nagyon sokat segítettek. :))
Köszi-köszi! :)) ♥
Hozzávalók:
4 darab őszibarack
40 dkg fagyasztott málna
25 dkg mascarpone
2 dcl tejszín
2 evőkanál amaretto likőr
cukor ízlés szerint (én xukrot - nyírfacukor - használtam)
A barackot meghámoztam, felkockáztam, és egy mélyebb tálba raktam. Hozzáadtam a fagyasztott málnát, mascarponét, tejszínt, likőrt és a xukrot. Egy botmixerrel szétturmixoltam az egészet.
Bekapcsoltam a lehűtött fagyigépet, beleöntöttem a masszát (ami nem fér bele, azt simán megehetjük-megihatjuk csak úgy :)) ). Kb. 30 perc keverés után lett jó sűrű, és még egy kis időre beraktam a fagyasztóba.
Aztán lehetett gombócolni. :))