
Mostanában elég ritkán sütök édességet, de már nagyon megettem volna valami finomat. Lehetőleg olyasmit, ami gyorsan elkészül. Ilyenkor jól jön a régi bögrés süti, aminek a hozzávalóit csak össze kell keverni, és már mehet is a sütőbe.
Az eredeti receptet most egy kicsit reformosabbra változtattam. De beírom mindkét változatot, aztán mindenki eldöntheti, hogy melyiket szeretné elkészíteni. :))
Hozzávalók:
1 bögre darált dió
1 bögre cukor
1 bögre finomliszt
1 bögre tej
1 egész tojás
1 csomag sütőpor
1 evőkanál fahéj
1 citrom reszelt héja
Először összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a tejet és a tojást. Nem kell sokáig kavargatni. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral /vagy pedig kivajazzuk és lisztezzük/, és beleöntjük a masszát. Berakjuk a 170 °C-ra előmelegített sütőbe, és kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, felszeleteljük. A tetejét meghintjük egy kevés porcukorral. A tányéron adhatunk mellé egy kis sárgabaracklekvárt is.
Amit változtattam rajta: a liszt felét teljeskiőrlésű tönkölylisztre cseréltem. A cukor helyett xukrot, azaz nyírfacukrot használtam, mégpedig kevesebbet, mert szerintem édesebb,mint a rendes cukor.
Megjegyzés:
A bögrés sütik visszatérő kérdése, hogy ugyan mekkora is a bögre ??
Most lemértem az enyémet, a lisztet átöntöttem egy mérőedénybe, amiben ez a 4 dcl-es vonalig ért. Nyírfacukorból pedig csak a 2,5 dcl csíkjáig töltöttem.
A tepsi, amiben sült, 30 x 35 cm-es, így épp kellően magas lett.
A sütibe rakhatunk mazsolát, vagy valamilyen gyümölcsöt is.

17 megjegyzés:
Köszi,hogy eszembe juttattad.
Ez csakis finom lehet
Egy pohár kakaó mellé most lecsúszna egy-két szeletke.:)
Néha a legegyszerűbbek a legfinomabbak! :)
Köszönöm a férjem nevében is ő ugyanis cukros.
Remélem ízleni fog neki! :) Nézz körül nálam, van több receptem is, amit cukorbetegek is ehetnek.
Kedves Szemi:)
Nagyon finom volt ez a sütike!
Most cukorral sütöttem, de legközelebb nyírfacukorral is kipróbálom.
És nézegetem a többi receptjeidet is :)
Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy ízlett! :)
Szia!
Az én lányom 1.es típ cukorbeteg. Ergo cukor helyett magas fruktóz tartalmú MÉZZEL (kb. feleannyival mint amennyi cukor ment volna bele)csináltam és graham liszttel. Fincsi és szinte karácsonyi illatot áraszt!
Köszi!
Köszönöm a visszajelzést, nagyon örülök, hogy ízlett! :)
Próbáld ki legközelebb nyírfacukorral, xilittel, az sokkal jobb a cukorbetegek számára, mint a méz.
most sül:-) kíváncsian várjuk az élményt:-) köszi az ötletet, nem volt vajam egy dkg sem itthon így találtam erre a receptre
most sül:-) kíváncsian várjuk a végeredményt
nem volt egy dkg vajam sem itthon így találtam rá erre a receptre, köszi
Szia Kisgidus!
Remélem nektek is ízleni fog! :)
Szia :) kipróbáltam isteni finom lett bár én nem piskóta formában készítettem el, hanem muffin formában és a közepébe tettem hazi barack lekvárt :D lenne egy olyan kérdésem, hogy a tésztába tehetek e holland kakaóport esetleg h kakaós diós sütike legyen? válaszodat köszönöm!
Kedves Márti, köszönöm szépen a visszajelzést, nagyon örülök, hogy neked is ízlett! :) Jó otlet a muffin forma, és bele a lekvár.
Persze, tehetsz bele kakaót, egész nyugodtan.. biztosan nagyon finom lesz úgy is. :)
Szia,
ez a süti vmi isteni! Egy nagyon esős napot dobott fel. Tényleg minimális az anyagok felhasználása. Én picit átalakítottam. Tönköly és rozslisztet használtam, ill. a diót picit durvára hagytam. A fahéj-citrom intenzív íze tökéletes. Nagyon köszi a receptet!!! :)
Köszönöm szépen a visszajelzést, nagyon őrülök, hogy ízlett! :)
Megjegyzés küldése