
Az összes eddigi VKF - kiírásról lecsúsztam valami miatt. Vagy nem volt ötletem, vagy időm volt kevés, vagy egyszerűen későn kapcsoltam...
Mikor megláttam Alíz oldalán a mostani kiírást, miszerint mindenféle gombás ételreceptet vár,úgy éreztem,hogy na végre! Végre itt az ideje, hogy én is csatlakozzak!
A múlt hétvégén el is készült 3 féle gombás étel, finomak lettek,lefényképeztem, megettük. Csak éppen a számítógépem halt meg. Nem tudtam feltölteni sem a képeket, sem a recepteket. Most jött meg a javítóból, úgyhogy a legeslegutolsó pillanatban küldöm el a nevezésemet.
Remélem, nem késem el vele...
Hozzávalók:
30 dkg laskagomba
20 dkg sampion gomba
1,5 dkg szárított vargánya
2 dcl tejszín
1,5 dcl fehér bor
1 kis csokor újhagyma
1 kiskanál szárított tárkony
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál mustár
1 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
2 kiskanál keményítő

A szárított vargányát áztassuk be fél órára egy tál vízbe. A sampiont és a laskagombát szeleteljük fel.
Forrósítsuk fel az olajat, dobjuk rá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Egy-két percig pároljuk, majd adjuk hozzá a felaprított gombákat. Kicsit pirítsuk át, majd fűszerezzük, és öntsük fel a borral. Adhatunk hozzá abból a léből is pár kanálnyit, amiben a vargányát áztattuk. Ízesítsük citromlével, majd kb. 10 perc alatt készre főzzük.
A keményítőt keverjük el a tejszínben, adjuk hozzá a gombához, és 1-2 perc alatt főzzük össze.
Adhatunk mellé rizst, vagy krokettet. Én most gombafelfújttal tálaltam.

3 megjegyzés:
Imádnivaló
Bianka, köszi!
Szuper!!!!! Jó ötlet a felfújttal tálalni!
Megjegyzés küldése