
A receptet még régebben Andi oldalán találtam. Párszor már elkészítettem, de általában olyan gyorsan elfogyott, hogy nem maradt időm lefényképezni. :))
Ajánlom azoknak,akik már unják a szalámis kenyeret és szeretnének egy finom , villámgyorsan elkészíthető kenőt reggelire vagy vacsorára.
Ez a mostani kis változtatással készült az eredeti recepthez képest, de ez semmit nem rontott az ízén. Minden alapanyag maradt, csak a metélőhagyma helyett most lilahagymát használtam,mivel az volt itthon.
Hozzávalók:
15 dkg fetasajt
3 főtt tojás
2 evőkanál tejföl
1 kisebb lilahagyma /vagy metélőhagyma/
csipetnyi őrölt zöldbors
A hagymát egy késes aprítógépben finomra vágtam,hozzáadtam a tejfölt és a sajtot, és még egy 1 percre bekapcsoltam a gépet. Majd belereszeltem a tojást, frissen őrölt borssal meghintettem, és összekevertem.
Természetesen kézzel ugyanígy elvégezhető, csak így gyorsabb, és nem sírom ki a szemem a hagymavágás közben. :))
Sózni nem kell, mert a fetasajt elég sós.
Pirított, sokmagvas kenyérrel és uborkával ettük, de paprikával,paradicsommal is kitűnő.

6 megjegyzés:
Nagyon jól hangzik, van is itthon fetasajt, el fogom készíteni!
Jó ötlet, kipróbálom!
Remélem ízleni fog nektek is!
ÁÁÁÁ micsoda ötlet!Köszönöm. (de jó, hogy Rád találtam) S, ha én a Feta sajtot kicserélem a sajátkészítésü sajtomra?
Viki, biztos jó bele a házi sajtod is! Nem tudom mennyire sós a tiéd, a feta eléggé, ezért nem kellett bele só.
Az én sajtom abszolut sótlan, mert eleve ugy csurgatom,(mert ezt szoktam mascarpone helyett is használni) s amikor már kész utána szoktam füszerezni. Ismerem a fetát, csak nem szeretem:)) Megint nagyon megkivántam.
Megjegyzés küldése