
A receptet még régebben Andi oldalán találtam. Párszor már elkészítettem, de általában olyan gyorsan elfogyott, hogy nem maradt időm lefényképezni. :))
Ajánlom azoknak,akik már unják a szalámis kenyeret és szeretnének egy finom , villámgyorsan elkészíthető kenőt reggelire vagy vacsorára.
Ez a mostani kis változtatással készült az eredeti recepthez képest, de ez semmit nem rontott az ízén. Minden alapanyag maradt, csak a metélőhagyma helyett most lilahagymát használtam,mivel az volt itthon.
Hozzávalók:
15 dkg fetasajt
3 főtt tojás
2 evőkanál tejföl
1 kisebb lilahagyma /vagy metélőhagyma/
csipetnyi őrölt zöldbors
A hagymát egy késes aprítógépben finomra vágtam,hozzáadtam a tejfölt és a sajtot, és még egy 1 percre bekapcsoltam a gépet. Majd belereszeltem a tojást, frissen őrölt borssal meghintettem, és összekevertem.
Természetesen kézzel ugyanígy elvégezhető, csak így gyorsabb, és nem sírom ki a szemem a hagymavágás közben. :))
Sózni nem kell, mert a fetasajt elég sós.
Pirított, sokmagvas kenyérrel és uborkával ettük, de paprikával,paradicsommal is kitűnő.

Nagyon jól hangzik, van is itthon fetasajt, el fogom készíteni!
VálaszTörlésJó ötlet, kipróbálom!
VálaszTörlésRemélem ízleni fog nektek is!
VálaszTörlésÁÁÁÁ micsoda ötlet!Köszönöm. (de jó, hogy Rád találtam) S, ha én a Feta sajtot kicserélem a sajátkészítésü sajtomra?
VálaszTörlésViki, biztos jó bele a házi sajtod is! Nem tudom mennyire sós a tiéd, a feta eléggé, ezért nem kellett bele só.
VálaszTörlésAz én sajtom abszolut sótlan, mert eleve ugy csurgatom,(mert ezt szoktam mascarpone helyett is használni) s amikor már kész utána szoktam füszerezni. Ismerem a fetát, csak nem szeretem:)) Megint nagyon megkivántam.
VálaszTörlés