
Fonott kalácsot akartam sütni, és gondoltam,hogy valamivel felturbózom kicsit. Régebben már sütöttem olyat, amiben csoki puding volt, de az most épp nem volt itthon. Így kénytelen voltam kitalálni valami mást. :)
A tészta a már jól bevált fonott kalács receptje szerint készült, csak most fél adagból.
Hozzávalók:
10 dkg rétesliszt
25 dkg finomliszt
1,5 dcl langyos tej
1 egész tojás
2 dkg élesztő
1 evőkanál olaj
3 dkg olvasztott vaj
4 dkg cukor
1 vaníliás cukor
csipet só
Ezekből a kenyérsütőgép segítségével tésztát dagasztottam, és kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztettem.
Közben elkészítettem a krémet , hogy legyen ideje kihűlni.
Hozzávalók a töltelékhez
0,5 liter tej
2 zacskó tejszínes pudingpor
2 vaníliás cukor
3 evőkanál cukor
10 dkg kókuszreszelék
12 dkg vaj
5 dkg étcsoki
A kenéshez: 1 egész tojás, kevés cukros tej
A cukros tejben sűrűre főztem a pudingport. Mikor elkészült, belekevertem a kókuszreszeléket, és végül a vajat is. Hideg helyre téve hagytam teljesen kihűlni.

A megkelt tésztát két részre osztottam, és egyenként téglalap alakúra nyújtottam. Megkentem a már kihűlt kókuszos pudinggal, rászórtam a durvára vágott étcsokit, majd feltekertem. A két rudat összefontam, és egy magasfalú, széthúzhatós sütőformába raktam. Letakarva hagytam kb. 45 percig pihenni, ezalatt szépen a duplájára nőtt.
Lekentem egy felvert tojással, és a 170 °C-ra előmelegített sütőbe raktam. Nagyjából háromnegyed óra alatt sült készre. Félidőben a tetejét letakartam egy darabka sütőpapírral, hogy ne égjen meg.
A sütőből kivéve cukros hideg tejjel lekentem, ettől szép fényes lett.

13 megjegyzés:
Ahogy olvasni kezdtem a bejegyzést és a címet, gondoltam, ha most azt mondja Szemi, hogy csokipuding nem volt otthon, de kókuszpuding igen, akkor dobok egy hátast!:-)))
Jó, jó tudom, hogy kókuszpuding nincs (vagy van?), de akkor is úgy jött le nekem, hogy azt tettél bele:-)
Gyönyörű és guszta a kalács, és most este ilyet nézegetnem...:-)
Latsia, talán van is kókuszos puding, már mindent lehet kapni! :) Mindenesetre nekem csak ilyen tejszínes volt itthon, kénytelen voltam feljavítani. :))
Jelentem,kókuszpuding létezik:) Legalábbis nálunk(Románia) lehet kapni,méghozzá "Oetker"-es.Nekem most is van itthon.
A kalács nagyon jól néz ki!Már sokmindent kipróbáltam a blogról,ezt is ki fogom!
Borga, akkor biztos itt is van /Szlovákia :))/.
Köszi, remélem neked is ízleni fog! :)
Szemi, ez nagyon jól néz ki! Vennem kell tejszínes pudingport. Holnap meg is sütöm!
Margó
Köszi Margó! Ha nem kapsz, akkor szerintem a vaníliás is jó lesz alapnak. Bár Borga írta, hogy már van kókuszos is, az még jobb! :))
Nagyon guszta lett, szeretem a töltött kalácsokat, ez az íz pedig nyerő páros! :)
Még sosem ettem kókuszosan, nagyon finom lehet
Kukk be hozzám, vár egy meglepetés...
Nálam is van neked valami ;)
(http://naploszeruseg.blogspot.com/)
Irigylem a romániai kókuszpudingot, a szlovákiai ikgazi sűrített dobozos tejet, és most csak csodálkozom ezen a gyönyörű kalácson. Nagyon guszta lett.
Apró figyelmesség tőlem.
Tegnap megsütöttem kókuszpudinggal,nagyon finom lett!Köszönöm a receptet!
Megjegyzés küldése