
Ezt a sült krumplit tálalhatjuk húsok mellé köretnek, de savanyúsággal így önmagában is nagyon finom.
Hozzávalók:
1,5 kg krumpli
2 dcl tejszín
15 dkg sajt /trappista, eidami.../
4 gerezd fokhagyma
só,csipetnyi pirospaprika, őrölt bors,kakukkfű
0,5 dcl olivaolaj
A krumplit meghámozzuk,megmossuk, és négyfelé vágjuk. Egy hőálló tálba rakjuk,megsózzuk, és elszórva rárakjuk a felkockázott sajtot.
Az olajban elkeverjük az apróra reszelt fokhagymát és a fűszereket.Felöntjük a tejszínnel, összekeverjük, majd ráöntjük a krumplira.

A hőálló tálat takarjuk le alufóliával, és toljuk be a 180 °C-ra előmelegített sütőben.
Kb. 1 óra alatt készre sütjük. Az utolsó 10 percben vegyük le a fóliát,hogy a krumpli szépen megpiruljon.

1 megjegyzés:
Remekül hangzik! Sok-sok savanyúsággal szuper ebéd. Köszi!
Megjegyzés küldése