Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető pogácsa, ami ráadásul sokáig friss, puha marad a benne lévő krumplitól.
Hozzávalók:
25 dkg krumpli
25 dkg vaj
25 dkg finomliszt
1 sütőpor
1 evőkanál só
1 tojás a kenéshez
A krumplit megpucoljuk, félbevágjuk,megfőzzük. Ha van krumplinyomónk, akkor azon nyomjuk át, ha nincs, akkor reszeljük finomra.
Hozzáadjuk a vajat, lisztet,sütőport,sót és alaposan összedolgozzuk.
1 cm vastagra kinyújtjuk, a tetejét megkenjük a felvert tojással. Pogácsákat szaggatunk belőle, a tetejét megszórhatjuk különböző magvakkal.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
2 megjegyzés:
Mi is nagyon szeretjuk ezt a pogit, regen keszitettem mar. Koszi, hogy eszembe juttattad!
Nálunk is a krumplis pogácsa nagy kedvenc!!
Off: megkaptam, köszönöm szépen, a vasárnapnál is írtam!
Megjegyzés küldése