2011. március 29., kedd

Pizzás-rácsos leveles tésztából



Tegnap ígértem az édes után egy kis sósat is leveles tésztából. Ez a tészta most ilyen pizzás ízesítést kapott, nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető.
Hogy a teteje ilyen szép legyen, használjunk tésztarácsozót. :)



Ha nincs, akkor vágjunk vékony csíkokat derelyevágóval, és átlósan tegyük a megtöltött tésztára.

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta / 0,5 kg/
15 dkg pikáns szalámi
10 dkg reszelni való sajt
sűrített paradicsom vagy ketchup
oregánó, bazsalikom, kakukkfű /lehet friss vagy szárított is/




A tésztát kinyújtjuk, és képzeletben 1/3 - 2/3 részre osztjuk. A nagyobbik felét megkenjük a paradicsommal /ketchuppal/, megszórjuk a fűszerekkel. Rárakjuk a szalámit, erre jön a reszelt sajt. Majd a tészta üresen maradt részét a rácsozóval megmintázzuk. Azért elég erre a kisebb tészta , mert szét fog húzódni.
Ráhajtjuk a előkészített tésztára, majd pizzavágóval kisebb-nagyobb , téglalap vagy négyzet alakú formára vágjuk. A tetején a rácsokat megkenhetjük egy felvert tojással, de nem szükséges.

180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

9 megjegyzés:

  1. Ah, de szuperszónikus!!!

    Mellékelnék még egy "jó szót" Szemi :-)

    VálaszTörlés
  2. Szemi ! ez óriási, s én is hoztam neked "egy jó szót", bár lehet, hogy már korábban is elhoztam, de inkább kétszer, mint egyszer sem, bár pontokban ez akkor is csak egyet jelent!

    VálaszTörlés
  3. Nelli, mi is! :))

    Chef Viki, köszönöm. :) A jót szót is !

    Bianka , köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Viki, köszönöm neked is, a jó szót szintén! :)

    VálaszTörlés
  5. Belly, majdnem elfelejtettem neked válaszolni. Nagyon örülök, ha tetszik! :)

    VálaszTörlés