
Ennek a finom diós linzernek a receptjét Latsia oldalán találtam. Egy kicsit változtattam az eredeti hozzávalókon, megfordítottam a dió és a liszt arányát, és lisztből is nem finom, hanem graham lisztet használtam. A cukrot lecseréltem nyírfacukorra. Így aztán bűntudat nélkül ehettem belőle én is. :)
Az eredeti recept ITT megtalálható.
Hozzávalók:
15 dkg graham liszt
20 dkg dió
15 dkg margarin
10 dkg xukor /nyírfacukor/
1 evőkanál rum
1 késhegynyi sütőpor
1 tojássárgája
A tetejére 1 tojásfehérje, és egy kevés durvára vágott dió.

A diót és a nyírfacukrot beleraktam a késes aprítómba, és együtt ledaráltam. A többi hozzávalóval együtt összegyúrtam , és folpackba csomagolva a hűtőbe raktam 1 órára.
Mikor kivettem, egy alaposan meglisztezett deszkán párosával köröket és karikákat szaggattam ki belőle. A karikák tetejét megkentem a villával picit felhabosított tojásfehérjével, és rászórtam a durvára vágott diót.
175 °C-os sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sültek. Mikor kihűltek, sárgabaracklekvárral összeragasztottam egy teli és egy üres közepű linzerkarikát.
Jól záródó dobozban sokáig eláll.
Megjegyzés: a tésztával nem volt túl könnyű dolgozni, eléggé ragadt. Talán egy kicsivel több lisztet még elbírt volna, így elég alaposan kellett alatta lisztezni, hogy ne ragadjanak le.
De ízre tökéletesek lettek.

Jaj de ügyesen átformáltad a receptet! Gyönyörűek lettek :-)
VálaszTörlésNagyon finomak és mutatósak
VálaszTörlésKöszi! :)
VálaszTörlésGyönyörűek, ki fogom próbálni! :)
VálaszTörlés