Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2010. december 13., hétfő
Adventi mézeskalács
Tegnap elkészült egy újabb mézes. Ismét mécsestartót formáztam, de most nagyobbat, amibe négy mécses is elfér. Az írókázása nem lett tökéletes, sajnos valamiért nem bírtam jól eltalálni az állagát.
Egyszerűen gyönyörű a munkád! Megyek szavazni! Segíts légyszives! Apró mézeskalácsot sütöttem eladásra és nem tudom mennyit lehetni kérni egy kilóért? Esetleg tudna valaki segíteni? A blogomban nézzétek meg!
Sajnos nem tudok segíteni ár - ügyben, én is ezzel "bajlódom". Engem is megkértek páran , hogy süssek mézest, és nem tudom,hogy mit kérjek érte. Egy tipp: nézz körül a meska.hu oldalán, ott vannak ilyen kézműves termékek, többek közt mézes is. Az lehet egy kiindulási alap.
Szia! A Te recepted alapján készítettem el a tésztámat. Amikor frissen összegyúrtam nagyon jól kezelhető volt, és meg is nőtt (gondolom a szódabikarbóna miatt). 3 napig hagytam állni, nem tettem hűtőbe, hanem a kb 10 fokos kamrába. Nekem eléggé kiszáradt a tésztám, gyúráskor szét akart esni, ezért kockáztam bele még egy kis vajat és langyos vízzel meglocsolgattam. Veled fordult már elő ilyen, vagy túl sok volt a 3 nap? Ettől függetlenül nagyon finom lett és lépten nyomon a konyhába járok kóstolgatni :-) Az írókával kapcsolatban szeretném még kérdezni, hogy ha megcsinálom a mézeskalácsokra, simán a levegőn ki fog száradni rendesen? Mennyi ideig kell kb. szárítani hagyni?
Szia Melinda! A mézes a kamrában pont jó helyen volt. Én is jártam már így, ilyenkor kicsi langyos vizet gyúrtam bele, vajat mondjuk nem. Volt,hogy az is elég volt, hogy bevizeztem a kezemet, és azzal vettem ki egy jó öklömnyi tésztát, és ahogy átgyúrtam, már jó lett. Ha csak ennivaló kis mézeseket csinálok, annak nem baj,ha lágyabb a tészta. Viszont ha inkább ilyen formát szeretnék, annak jobb,ha kicsit keményebb, mert úgy jobban megtartja a formáját.
Az íróka megszárad a szobalevegőn. Ha hígabb, akkor kicsit hosszabb ideig tart, de ha sikerüle eltalálnod a megfelelő állagot, annak elég fél óra száradás is. De azt már látni fogod. :))
Szia! Igazad lett, az íróka pillanatok alatt megszáradt :-) Kezdők szerencséje volt, de szerintem olyan jól eltaláltam a hab állagát, hogy sosem lesz újból ilyen :-))
The Adventi mézeskalács is just so beautiful. I haven't seen anything like this before, but your post made me google the title and find even more pretty photos of these. Thanks for sharing the photo and opening my eyes for an advent tradition I didn't know anything about before!
Gyönyörű
VálaszTörlésSzemirámisz, ez csodaszép lett! Gratula a kézügyességedhez és az ízlésedhez!
VálaszTörlésNézz be Hozzám kérlek, van egy meglepetésem;-)
Ez nem lett tökéletes??? Juj, akkor gyorsan elbujdokolok :-)))
VálaszTörlésNagyon szép és ízléses lett!
Bianka, köszi!
VálaszTörlésLatsia, benéztem, és tényleg sikerült meglepned! Nagyon szépen köszönöm! :))
Viki, köszi! Igyekszem, de még nagyon kezdő vagyok ezen a téren.
Tudod nekem mindig Moha mese-mézesei lebegnek a szemem előtt. Na azok tökéletesek!
Szemi! pedig ez mestermunka !! Gratulálok. Nagyon ügyes kis kezed van.
VálaszTörlésSzerintem is nagyon szép, de a másik mézeskalácsod is nagyon tetszik, lájkoltam is rá!:))
VálaszTörlésViki,kösz, kedves vagy! :))
VálaszTörlésKöszi Liza! A szavazatot is! :)
Aki teheti,kérem nyomjon egy megosztás gombot is rá a facebookon, úgy többen láthatják, és nagyobb az esély is...
Most ezt nem mondod komolyan... elképesztően szép lett!
VálaszTörlésElif, köszi! :))
VálaszTörlésNem tehetek róla, maximalista vagyok ezügyben. Törekszem arra,hogy tökéletes legyen, de nem megy olyan gyorsan,mint szeretném. :))
Szemi, ez gyönyörű! Méghogy nem tökéletes? Hát én összetenném a két kezem, ha ilyet tudnék csinálni :) Gratulálok!
VálaszTörlésHuuu, de gyonyoru! Nagyon ugyes vagy! En is probalkoztam, de kozel sem lett ilyen szep, mint a Tied! Szivbol gratulalok!
VálaszTörlésNikkancs, Jade, köszönöm! :)
VálaszTörlésEgyszerűen gyönyörű a munkád! Megyek szavazni!
VálaszTörlésSegíts légyszives!
Apró mézeskalácsot sütöttem eladásra és nem tudom mennyit lehetni kérni egy kilóért?
Esetleg tudna valaki segíteni?
A blogomban nézzétek meg!
Terike köszönöm!
VálaszTörlésSajnos nem tudok segíteni ár - ügyben, én is ezzel "bajlódom".
Engem is megkértek páran , hogy süssek mézest, és nem tudom,hogy mit kérjek érte.
Egy tipp: nézz körül a meska.hu oldalán, ott vannak ilyen kézműves termékek, többek közt mézes is. Az lehet egy kiindulási alap.
Szemirámisz ne lebegjen semmi a szemed előtt:) ez csodaszép lett! Mi volt a baj az írókával, híg lett?
VálaszTörlésKöszi Moha, tőled duplán jól esik! :))
VálaszTörlésSzerintem híg volt, de valahogy mégsem akart hozzátapadni a tésztához. A pici lyukon nem jött ki, a nagyobb lyukon meg túl vastagon csurgott. :((
Szia! A Te recepted alapján készítettem el a tésztámat. Amikor frissen összegyúrtam nagyon jól kezelhető volt, és meg is nőtt (gondolom a szódabikarbóna miatt). 3 napig hagytam állni, nem tettem hűtőbe, hanem a kb 10 fokos kamrába. Nekem eléggé kiszáradt a tésztám, gyúráskor szét akart esni, ezért kockáztam bele még egy kis vajat és langyos vízzel meglocsolgattam. Veled fordult már elő ilyen, vagy túl sok volt a 3 nap? Ettől függetlenül nagyon finom lett és lépten nyomon a konyhába járok kóstolgatni :-)
VálaszTörlésAz írókával kapcsolatban szeretném még kérdezni, hogy ha megcsinálom a mézeskalácsokra, simán a levegőn ki fog száradni rendesen? Mennyi ideig kell kb. szárítani hagyni?
Szia Melinda!
VálaszTörlésA mézes a kamrában pont jó helyen volt. Én is jártam már így, ilyenkor kicsi langyos vizet gyúrtam bele, vajat mondjuk nem.
Volt,hogy az is elég volt, hogy bevizeztem a kezemet, és azzal vettem ki egy jó öklömnyi tésztát, és ahogy átgyúrtam, már jó lett.
Ha csak ennivaló kis mézeseket csinálok, annak nem baj,ha lágyabb a tészta. Viszont ha inkább ilyen formát szeretnék, annak jobb,ha kicsit keményebb, mert úgy jobban megtartja a formáját.
Az íróka megszárad a szobalevegőn. Ha hígabb, akkor kicsit hosszabb ideig tart, de ha sikerüle eltalálnod a megfelelő állagot, annak elég fél óra száradás is. De azt már látni fogod. :))
Szia! Igazad lett, az íróka pillanatok alatt megszáradt :-) Kezdők szerencséje volt, de szerintem olyan jól eltaláltam a hab állagát, hogy sosem lesz újból ilyen :-))
VálaszTörlésMelinda, örülök, hogy ilyen jól sikerült! :))
VálaszTörlésSzerintem csodaszép!!!!
VálaszTörlésNagyon Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!!!
Gizi, köszönöm!
VálaszTörlésNeked is nagyon boldog , örömteli karácsonyi ünnepeket kívánok!
I happened to stumble over your post by chance.
VálaszTörlésThe Adventi mézeskalács is just so beautiful. I haven't seen anything like this before, but your post made me google the title and find even more pretty photos of these. Thanks for sharing the photo and opening my eyes for an advent tradition I didn't know anything about before!
Thank you Maneki! :)
VálaszTörlés