
Egy újabb reform sütit csináltam,de bátran ajánlom a hagyományos ízeket kedvelőknek is, ugyanis ízre semmi különbség nincs.
Ismét a szilikon muffinsütőimet használtam,nagyon szeretem őket, olyan kis jópofa mintázatuk van.A virág forma is helyes, de ezekért a mini kuglófokért egyenesen odavagyok. :))
De természetesen megsüthetjük hagyományos muffinformákban is, kis papírkapszlikban.
Hozzávalók:
20 dkg darált dió
2 evőkanál grahamliszt
10 dkg xukor /nyírfacukor/
2 tojás
1,5 dcl tejszín
0,5 kiskanál szódabikarbóna
2 kiskanál fahéj
egy kevés rum vagy rumaroma
Először is kapcsoljuk be a sütőt 180 °C-ra. Amíg melegszik, elkészíthetjük a muffin tésztáját.
Keverjük össze külön a száraz, és külön a nedves hozzávalókat, majd az egészet pár mozdulattal vegyítsük össze. Nem kell nagyon kidolgozni. Kanalazzuk a bele a formákba, kb. a háromnegyed részig legyenek tele.
Toljuk be a sütőbe, és nagyjából 30 perc alatt készre sütjük. Közben azért csináljunk tűpróbát, hiszen a sütők nem egyformán sütnek. Ha már nem ragad rá a tészta, akkor jó.
Megjegyzés :ha xukrot /nyírfacukrot/ használunk, az édességet bátran fogyaszthatják cukorbetegek is.
Ha nem diétásan akarjuk elkészíteni, akkor a sütihez természetesen használhatunk finomlisztet és hagyományos kristálycukrot is.

Imádok mindent, ami diós, hétvégére megsütöm! :-)
VálaszTörlésHa diós akkor csakis finom lehet!:-)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, finom lehet
VálaszTörlésNóra,remélem ízleni fog!
VálaszTörlésNelli, Bianka, köszi!
Nagyon tetszik a blogod Szemirámisz! A napokban futottam bele egy fórumon, s nagyon örülök, mert elég nagy és izgalmas választékot kínálsz ;) Van böven morzsázgatni való :)
VálaszTörlésGaabee, köszönöm szépen! Nagyon örülök, ha találsz kedvedre való recepteket! :))
VálaszTörlés