Valami könnyű, és gyorsan elkészíthető ebédet szerettem volna készíteni, ez lett belőle. Körülnéztem a hűtőben és a fagyasztóban, amit találtam, az ment bele. A hozzávalók tetszés szerint változtathatóak, attól függően, ki milyen zöldséget szeret. Az öntet elkészíthető hagyományos alapanyagokból is, kókusztejszín helyett használhatunk tejfölt, parmezán helyett másfajta sajtot.
Hozzávalók:
1 zacskó fagyasztott brokkoli
1 zacskó fagyasztott bébirépa
1 zacskó fagyasztott kelbimbó
1 marék fagyasztott zöldborsó
20 dkg szeletelt, levegőn szárított sonka
2 dl kókusztejszín
3 tojás
2-3 dkg reszelt parmezán
2-3 dkg reszelt parmezán
3 gerezd fokhagyma
1 kiskanál dijoni mustár
1 kiskanál dijoni mustár
só, frissen őrölt bors
1 maréknyi friss kapor
Vizet forraltam, és az összes zöldséget egyszerre beleöntöttem, kb. 10 perc alatt készre főztem, leszűrtem.
Közben a tojásokat, kókusztejszínt egy kézimixerrel elkevertem, hozzáadtam a reszelt sajtot és a fűszereket.
Egy hőálló tálat vékonyan megkentem egy kis olívaolajjal, erre fektettem 6 szelet sonkát. Ráraktam a zöldségeket, majd ráöntöttem a tojásos keveréket. A tetejére raktam a maradék sonka szeleteket.
200 °C-ra előmelegített sütőben, légkeveréssel, 30 perc alatt összesütöttem.
Fogyaszthatjuk önálló ételként is, de akár egy grillezett lazac mellé is el tudom képzelni köretként. Hidegen is finom.
Ínycsiklandó!
VálaszTörlésKöszönöm!
VálaszTörlésfinom lehet
VálaszTörlésAz volt! :))
VálaszTörlés