Hozzávalók:
0,5 kg marhahús
25 dkg gomba
2 nagy fej hagyma
só, őrölt bors
őrölt pirospaprika
kakukkfű
borsikafű (csombor)
zsír
barnarizsliszt (vagy finomliszt)
A marhahúst vékony csíkokra vágtam, így gyorsabban megpuhul főzés közben. Sóztam,borsoztam, és a forró zsírra dobtam. Ekkor meghintettem egy kevés barnarizsliszttel, és kevergetve addig pirítottam, míg mindenhol kéreg sült a húsra.
A húst kiszedtem, félreraktam. A visszamaradt zsírra dobtam a vékony félkarikára vágott hagymát, és lefedve pároltam egy darabig, majd még egy kicsit fedő nélkül is pirítottam. Nem kell sokat, maradjon üveges. Visszaraktam rá a húst, megszórtam pirospaprikával, és felöntöttem annyi vízzel, ami épp ellepte. Kakukkfűvel és borsikafűvel ízesítettem, majd lefedve 1 órán át pároltam.
A gombát vékonyra szeleteltem, és amikor már majdnem puha volt a hús, hozzáadtam. Most már fedő nélkül főztem készre. A felesleges lé elpárolgott, jó sűrű szaft maradt vissza.
Ha szeretjük a pikáns ízeket, adjunk hozzá egy kis chiliszószt.
Párolt petrezselymes rizzsel ettük, de tarhonya vagy knédli is kiváló köret lehet hozzá.
Ezt már tegnap is megcsodáltam. Húúú de jól néz ki. Én nagyon szeretem a marhapörköltet, férj nem nagyon van oda érte, így aztán egyezséget szoktunk kötni. Ő pacal, én marha (-mármint pörkölt) :))
VálaszTörlésGratulálok a 200-ik követődhöz !!!!
VálaszTörlésKöszi Viki! :)
VálaszTörlésA pacal az egyetlen étel, amit nálunk egyikünk sem eszik meg. :)
Mi is imádjuk a marhapörit, így még nem fűszereztem, de borsikafüvet már használtam húsokhoz! Azt hiszem muszáj lesz már a chilit is kipróbálnom!!! :) Istenien néz ki!!! :) A pacalt apa imádja, de én nem vagyok hajlandó csinálni! Szégyenlem is magam érte. ;D Jé, ma nálam is belépett a 200-dik! Gratulálok mindkettőnknek!!! ;D
VálaszTörlés