2011. december 3., szombat

Füstölt sajtos, sárgarépás kenő



A napokban kaptam ennek a kenyérre kenhető kencének a receptjét az NLC főzős fórumán Evától. Nem volt kérdés,hogy elkészítem,hisz a répát és a füstölt sajtot is nagyon szeretem, és gondoltam, hogy együtt is nagyon finom lesz. De hogy ennyire? Nekem nagyon bejött!



Hozzávalók:
20 dkg sárgarépa
2 evőkanál majonéz
2 evőkanál tejföl
15 dkg füstölt sajt
5 dkg krémsajt
2-3 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors

A sárgarépát és a füstölt sajtot vékonyra  reszeltem. A majonézt elkevertem a tejföllel, finomra reszelt fokhagymával, sóval,borssal , majd hozzáadtam a répát és a sajtot. Az egészet összekevertem, és egy éjszakára a hűtőbe raktam.




Frissen is finom, de a pár óra  állás csak jót tesz neki, az ízek jobban összeérnek. Kenyérre, kiflire, bagette, pirítósra kenhetjük.






6 megjegyzés:

  1. Szemi, ez a recept nálunk hamis ráksaláta néven fut, éppen vagy két hete készítettem!

    http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2011/11/hamis-raksalata.html

    Szerintem is nagyon finom! Csak ajánlani tudom! :)

    (Csodásak a képek!:)

    VálaszTörlés
  2. Alexa, megnéztem nálad is, hát azokkal a különleges sajtokkal biztos még finomabb volt! :)
    Szerintem is a színe miatt lehet kaphatta a hamis ráksaláta nevet. Én még nem találkoztam vele így, nekem új volt ez a recept.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik! Mindkettőtöknél. :)

    VálaszTörlés
  4. nekünk is van ilyen, csak abba tavasszal medvehagymát teszünk, sárgarépa, füstölt sajt és majonéz és ennyi! nagyon szeretjük!!! Fagyasztóban van is medvehagyma... :)

    VálaszTörlés
  5. Békés, Boldog Karácsonyt kívánok neked!

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm szépen Ottis, neked is viszont kívánom! :)

    VálaszTörlés