2011. február 16., szerda

Halfilé sajtos zöldségtakaró alatt



A legtöbbet hangoztatott dolog az evéssel kapcsolatban, hogy túl kevés zöldséget és halat eszünk. Való igaz,hogy mindkettő nagyon egészséges, és jó lenne , ha gyakrabban kerülne az asztalunkra.
Ezzel az étellel két legyet üthetünk egy csapásra, mert itt egyszerre megvan benne mindkettő. Ráadásul gyorsan el is készül. Mennyiségeket nem is írok a recepthez, ezt mindenki a saját kedvére igazíthatja. Ugyanígy a zöldséget és a fűszerezést is...

Hozzávalók:

Tengeri halfilé
csemege kukorica
brokkoli
tejszín
reszelt sajt
só, őrölt bors,kakukkfű
olivaolaj

tej, fokhagyma

A halat pár órára fokhagymás tejbe áztattam. Mikor kivettem belőle, alaposan lecsöpögtettem, és konyhai papírtörlővel leitatgattam. Sóztam, frissen őrölt négy színű borskeverékkel megszórtam, és kapott még egy csipetnyi kakukkfüvet is /egyik kedvenc fűszerem, nagyon sok mindenbe használom/.
A grillserpenyőbe egy kevés olivaolajat öntöttem, felforrósítottam, és a halakat mindkét oldalukon hirtelen megsütöttem.



A halakat egy tűzálló tál aljába raktam. A brokkolit 2-3 perc alatt megpároltam, és a konzerv kukoricával együtt a halakra terítettem.
Reszeltem rá bőven sajtot, és kb. 1,5 dcl tejszínnel leöntöttem. 200 °C-ra melegített sütőben addig sütöttem, míg a tetején a sajt kezdett szépen megpirulni.

Tálaláskor adhatunk mellé párolt rizst, esetleg sült krumplit is. Én csak így önmagában ettem, nem hiányzott mellé semmi. :)

6 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jól hangzik: sok zöldség és hal. Egészséges és finom is, jó, hogy megosztottad velünk.:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehetett,olyan guszta!!! Mostanában mi is sokkal több zöldséget eszünk, így én biztosan nem rontottam volna el még más körettel ezt a finomságot.:)

    VálaszTörlés
  3. Újra a kedvencemet tetted terítékre ? Már nálunk is időszerű lenne, met elég rég készítettem pangasiust. Nekem ez "A HAL" ! a Brokkolit is imádom! - akkor meg mire várok ? :)))

    VálaszTörlés
  4. Ms.Poppy, Bianka, köszi! :)

    Gizi, nekem sem hiányzott mellőle a köret.

    Viki, ez is pangasiusból van, én is szeretem.:)

    VálaszTörlés
  5. Hű de guszta, és minden hozzávaló az egyik kedvencem.
    Mivel most is van itthon tengeri halfilé a fagyasztóban és brokkoli a hűtőben, holnap ezt ebédelek.Köszi az ötletet.

    VálaszTörlés