
Ennek a fánknak a receptjét Szamóca oldalán találtam. Nála van belőle egy hagyományos változat is, és ez a reformos. Én csak ez utóbbi módon készítettem el.
Finom lett, bár azt azért nem állítom, hogy leköröz egy klasszikus szalagos farsangi fánkot. :)
De nagyon jó alternatíva cukorbetegek és diétázók részére, akik kénytelenek mellőzni a cukrot és a finomlisztet. Ráadásul nagyon gyorsan elkészül, nem kell keleszteni.
Ez amolyan összekeverem és kisütöm típusú fánk. Gyors ebédre sem utolsó egy kiadós leves után, vagy ha már nagyon nasiznánk valamit estefelé...
Hozzávalók:
4 közepes alma
10 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt, vagy grahamliszt
10 dkg barna rizsliszt
2 evőkanál xukor /nyírfacukor/
1 mokkáskanál fahéj
0,5 citrom leve
0,5 csomag sütőpor
olaj a sütéshez
Az almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, ha sok a leve , nyomkodjuk ki. Csavarjuk rá a fél citrom levét, és keverjük el a többi hozzávalóval.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd kanállal szaggassuk bele a tészát. Mindkét oldaláról pár perc alatt süssük meg.
Diabetikus lekvárt adhatunk mellé.

Nagyon finom lehet
VálaszTörlésAmellett, hogy nagyon egészséges finomság, nagyon finom is lehet!:-)
VálaszTörlésNézz be hozzám, van nálam valami Neked;-)