
Nagyon szeretjük a lecsót, ilyenkor nyáron gyakran kerül asztalra. Nincs is attól jobb, mint finom friss kenyérrel kitunkolni a tányérból a finom szaftját ...
De általában készítek mellé rizst is /férj csak ebben a formában hajlandó megenni/, néha pedig tojással dúsítom.
Valamelyik nap is csináltam egy jókora adagot, most éppen még egy pár cukkini is került bele. Fele megmaradt másnapra, és mivel addigra már mást terveztem , úgy gondoltam, hogy másképp hasznosítom.
Egy merülö mixer segítségével szétturmixoltam az egészet. Beraktam a hűtőbe 1-2 órára, hogy jól lehűljön és összeálljon. Nem ízesítettem semmivel, a lecsóban minden benne van, ami kell. Az enyém most a paprikától finom pikáns is volt.
A teljeskiörlésű tönkölylisztből készült sokmagvas bagetteket felszeleteltem, megpirítottam. Egy gerezd fokhagymával kicsit megdörzsöltem a pirított kenyeret, és ráhalmoztam a kenőt.
Reggelire tökéletes volt!
Hm, de megkívántam! Imádom a lecsót!
VálaszTörlés