
Ismét egy olyan receptet , ami diétázóknak, cukorbetegeknek is megfelel. Egészséges alapanyagokat tartalmaz, és nincs benne cukor.
Hozzávalók:
20 dkg zabpehely
2 egész tojás
5 evőkanál teljeskiőrlésű liszt /nekem tk.tönkölyliszt/
3 evőkanál tejföl
1 púpos teáskanál sütőpor
20 dkg füstölt sajt reszelve /trappista is jó/
só, bors ízlés szerint
/én egy púpos kiskanál sót és egy csipet őrölt borsot raktam bele/
A zabpelyhet először egy száraz serpenyőben óvatosan, lassú tűtön kicsit átpirítottam. Folyamatosan kell kevergetni, vigyázzunk,nehogy megégjen. Majd 1/3-ad részét egy késes aprítóban finomra őröltem. Hozzáadtam az egészben maradt zabpehelyhez, majd beleraktam a többi száraz hozzávalót. Elkevertem , majd jöhetett a többi alapanyag is, és jól egybegyúrtam.
Gombócot formáztam belőle, és folpackba csomagolva pár órára a hűtőbe raktam /minimum 1 óra kell/.

A sütőt előmelegítetettem 200 °C-ra, és elővettem a tésztát a hűtőből. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, és ráraktam a kis golyókká formázott tésztát, majd egyenként lapos koronggá nyomtam egy pohár aljával. Ha nagyon ragad, akkor a két tenyerünk között is szétlapíthatjuk.

A forró sütőben 10-15 perc alatt készre sülnek.A tepsin hagyjuk kihűlni.
Jól záródó dobozban hosszabb ideig is tárolható.
Ebből a mennyiségből nekem 30 db keksz lett. 1 darab 70 kcal-t és 6 gr szénhidrátot tartalmaz.

Nagyon tetszik!!!!!
VálaszTörlésAz elején megpirítottad a zabpelyhet? :)
VálaszTörlésKöszi Timi
Belly, köszi!
VálaszTörlésTimi, igen, először megpirítom. Ezt egyszer Stahl Juditnál láttam, és kipróbáltam. Sokkal finomabb, aromásabb lesz így a zabpehely íze!
Csak vigyázni kell,nehogy leégjen. :))