
Szilveszterre készítettem el ezt a rumos-diós finomságot.Az íze tényleg olyan,mint a zserbóé, csak éppen sokkal könnyebben és gyorsabban elkészíthető. Nekem nagyon bejött !
Hozzávalók:
15 dkg aszalt sárgabarack
15 dkg darált dió
2 ek rum /vagy narancslikőr esetleg konyak/
1 ek víz
2 ek porcukor
1 ek. baracklekvár
fél tk rumaroma/rum
A csoki bevonathoz:
15 dkg ét tortabevonó/étcsoki
1 tk olaj
A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel, és állni hagyjuk kb. 1 órán át. Jól szétaprítjuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót hogy gyúrható legyen a massza. A masszából pici golyókat formázunk, majd kb. 1 órára a hűtőbe tesszük.
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és belekeverjük az olajat. A lehűtött gombócokat belemártjuk az olvasztott csokoládéba és visszatesszük a hűtőbe dermedni.

Szépek lettek a zserbógolyók! Már régóta szemezek ezzel a sütivel, ki fogom próbálni.
VálaszTörlés