
Most,hogy beindult az almaszezon, éppen ideje volt valami jó kis almás sütit csinálni. Mivel nem volt túl sok időm,ezért csak valami egyszerű , kevert sütit akartam. Ezt a receptet nemrég Lianna írta be nekem az NLC-re,amikor almás recepteket kerestem. Nem tudom,az eredeti kié, van aki szerint mikko volt a kitalálója. Bárhogyan is van, nagyon finom,szaftos sütemény lett belőle.
Hozzávalók:
25 dkg vaj
25 dkg cukor
4 egész tojás
25 dkg liszt
1 sütőpor
8 dkg kakaópor
20 dkg darált dió
5 nagyobb alma
1 kiskanálnyi őrölt fahéj
1 maréknyi mazsola /aki nem szereti,elhagyhatja/
A vajat a cukorral habosra keverjük,majd hozzáadunk 4 egész tojást. Belekeverjük a többi hozzávalót is, legvégül a hámozott, durvára reszelt almát. Ha nagyon sűrű, akkor kevés tejjel higíthatjuk a masszát /én kb. 1 dcl tejet adtam hozzá/.
Egy tepsit kivajazunk, megszórjuk darált dióval, és beleöntjük a masszát.A tetejére is szórhatunk durvára őrölt diót.
170 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 1 óra alatt készre sütjük. A belseje finom szaftos marad, egy kicsit a brownie-ra hasonlít.
Megjegyzés: ha úgy látjuk,hogy a dió nagyon pirulna a tetején, takarjuk le alufóliával.
Az eredeti recept tortaformát írt,de én sokallottam a tésztát bele. Így egy 25x35 cm-es tepsiben sütöttem meg.
A változatosság kedvéért nem kockára vágtam,hanem kör alakúra szaggattam ki egy pohár segítségével.
Nagyon jól néz ki!!!
VálaszTörlésMegsütötted a tepsiben és tálaláskor kiszúrtad ilyen kis adagokra?
Finom lehetett!!!
VálaszTörlésSzia Thrini!
VálaszTörlésIgen,mikor kisült, egy pohárral kiszúrtam ilyen kör alakúra.Csak a változatosság kedvéért. :))