
Hozzávalók:
50 dkg kenyérliszt BL-80
20 dkg fehér rozsliszt RL-60
4 ek. zabpehely
2 ek. lenmagpehely
3 ek. olaj
1 tk. cukor
3 tk. só
1,5dkg élesztő
1 késhegyni aszkorbinsav
A hozzávalókból bedagasztom a tésztát a kenyérsütőgépben, kb. 20 perc alatt.Kiveszem és kelesztőtálba rakom,hagyom 20 percig kelni,majd kicsit átgyúrom.Visszarakom a tálba, és a duplájára kelesztem. Ha kivettem,megformázom, sütőpapírral bélelt jénaiba rakom, és hagyom még kb. 1 óra hosszat kelni.
Kozben a sütőt előmelegítem 200°C-ra. Ha a kenyér kellően megkelt, a tetejét pengével bevágom. A kenyeret és a jénai tetejét is vízzel lespriccelem.A kenyér tetejét megszórom zabpehellyel és lenmaggal.
Lefedve a sütőbe rakom, 15 perc után a hőfokot 180 °C-ra mérsékelem.
A kenyér kb. 40-45 perc alatt készre sül, ekkor kiveszem , és rögtön hideg vízzel lespriccelem. Ettől szép cserepes lesz a héja.
Rácsra téve hagyom kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése